Bijgewerkt: 19 januari 2022

Koninklijke onderscheiding voor de heer prof. dr. Brölmann

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
05-07-2016

Vrijdag 1 juli 2016 heeft de burgemeester van Amstelveen, mevrouw Mirjam van 't Veld, een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer prof. dr. Hans A.M. Brölmann. Dit tijdens zijn afscheid als hoogleraar en gynaecoloog binnen het Vumc vanwege pensioen. De onderscheiding (Officier in de Orde van Oranje-Nassau) werd hem toegekend vanwege zijn vele verdiensten en baanbrekende activiteiten.

Door de jaren heen heeft de heer Brölmann zich op buitengewone wijze ingezet om vrouwen die een gynaecologische ingreep moesten ondergaan beter te kunnen helpen. Maar óók om hen een sneller herstel en snellere integratie binnen de maatschappij te kunnen bieden. Wat dat betreft, stond hij aan de wieg van een zeer succesvolle en veiliger behandelmethode en was hij binnen zijn vakgebied zonder meer een pionier en voorloper.

Foto Amstelveen
(Foto Robert de Leeuw - 2016)

Vrijdag 1 juli 2016 heeft de burgemeester van Amstelveen, mevrouw Mirjam van 't Veld, een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer prof. dr. Hans A.M. Brölmann


De heer Brölmann - een nationaal én internationaal zeer gekend gynaecoloog met onder meer tal van publicaties en prijzen op zijn naam - was verbonden aan de strategische leerstoel ‘Algemene gynaecologie, in het bijzonder de endoscopische chirurgie’. Als opleider en hoogleraar heeft hij vele vakgenoten gestimuleerd tot wetenschappelijk onderzoek. Maar zo had hij door de jaren heen ook zitting in vele toonaangevende werkgroepen, verenigingen en adviescolleges. En was er van zijn kant binnen vele activiteiten een grote bestuurlijke betrokkenheid.

Prof. dr. Brölmann over zijn werk:

'Na mijn opleiding tot gynaecoloog ben ik 20 jaar werkzaam geweest in de algemene praktijk in de regio Eindhoven. In deze periode raakte ik gefascineerd door de vernieuwing in chirurgische technieken, waarbij zo min mogelijk schade optrad. Dit was mogelijk door middel van de endoscopie (kijkbuisoperatie). Na mijn benoeming in VUmc heb ik verder bijgedragen aan deze ontwikkeling in een tijd, dat veel vrouwen er voor zijn gaan kiezen de baarmoeder te behouden. Ik adviseer graag vrouwen die voor een tweede mening komen over deze nieuwe behandelingen, en vind het wél belangrijk, dat de werkzaamheid wetenschappelijk is of wordt aangetoond. Mijn motto is: vernieuwend maar gedegen.' (Specialist sinds 1984. Werkzaam bij VUmc sinds 2002)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.