Bijgewerkt: 27 juni 2022

Koran tentoonstelling in Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Ateeq Chowdhrie
07-02-2014

Graag zouden wij u willen uitnodigen op zaterdag 15 februari 2014 in wijkcentrum Alleman, Den Bloeyenden Wijngaerdt 1; 1183JM; Amstelveen. Wij, de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap, organiseren daar van 10:00 tot 20:00 uur een Koran tentoonstelling.

Dit is een unieke expositie van de Koran in meer dan 50 verschillende talen en veel ander Islamitisch literatuur. Daarnaast zullen er posters te zien zijn met gekalligrafeerde teksten uit de Koran, Koranteksten met de Nederlandse vertaling en posters met teksten over huidige onderwerpen. Deze onderwerpen lopen uiteen van jihad, de positie van de vrouw tot rationaliteit en geloof.

Wij hebben in de buurt meer dan 2000 flyers verspreid om buurtbewoners uit te nodigen om een kijkje te nemen. De tentoonstelling is gratis en heeft als doel mensen te informeren en te stimuleren om een dialoog te starten, zodat verschillende geloven en visies dichterbij elkaar komen. Kijk ook op de website van www.islamnu.nl

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2014)

Omslag van een prachtig gedecoreerde Arabische Koran boek


Koran?

De Koran (uitspraak: / kɔrɑ ː n / , kor - AHN , Arabisch: القرآن al- Qur'an, letterlijk 'het reciteren' , ook geromaniseerd Koran) is de centrale religieuze tekst van de islam, waarin moslims geloven, dat een openbaring van God is ( Arabisch zijn: الله , Allah ) en het wordt algemeen beschouwd als het mooiste stuk van de literatuur in de Arabische taal. Moslims beschouwen de Koran als de enige boek, dat is beschermd door God van de vervorming of corruptie. Een aantal belangrijke tekstuele variaties (gebruik van verschillende formuleringen) en tekortkomingen in het Arabische schrift : de relatie tussen de tekst van de huidige Koran en de originele tekst is onduidelijk . De hoofdstukken in Koran worden soera's genoemd en verzen zijn ayahs genoemd .

Moslims geloven, dat de Koran mondeling werd geopenbaard door God aan Mohammed door de engel Gabriël (Jibril), geleidelijk over een periode van ongeveer 23 jaar , te beginnen op 22 december 609 CE (common era= gangbare jaartelling), toen Mohammed 40 jaar was en afsluitend in 632 CE, het jaar van zijn dood. Kort na de dood van Mohammed, werden de soera’s verzameld door zijn metgezellen en ze hebben alle materiaal beschreven en opgeslagen in de Koran.

Ahmad Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2014)

Mirza Ghulam Ahmad (1835 - 1908), een religieuze figuur uit India en de stichter van de Ahmadiyya beweging. De foto is omstreeks 1897 gemaakt


Ahamdiyya Moslim Gemeenschap?

De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap is een islamitische gemeenschap die werd gesticht door Mirza Ghulam Ahmad, die leefde van 1835 tot 1908. De leden van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap geloven, dat hun stichter de Messias en de Mahdi is, die door de profeet Mohammed werd voorspeld. Omdat ze ook geloven, dat hij een profeet is, worden ze door vele andere moslims beschouwd als kafirs (ongelovigen), wat geleid heeft tot zware vervolgingen van de ahmadi's en schendingen van hun mensenrechten. Nochtans is de leuze van de gemeenschap: Liefde voor iedereen, haat voor niemand.

Nederland telt rond de 1500 ahmadimoslims. De meesten zijn van Pakistaanse afkomst. De gemeenschap heeft centra in Den Haag en Nunspeet. In Den Haag werd de eerste moskee van Nederland gebouwd: de Mobarakmoskee. Daarna werd in Nunspeet een moskee gebouwd, namelijk de Bait-un-Noer, wat het huis van licht betekent. Hoewel de moskee in Nunspeet later werd gebouwd was daar al het missiecentrum van de Ahmadyya Moslim Gemeenschap Nederland. Onlangs is er een stuk land gekocht in Amsterdam, waar al een aantal gebouwen stonden. Die worden nu als moskee gebruikt, onder de naam Bait-ul-Mahmood. (Bron Wikipedia)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.