Bijgewerkt: 4 december 2022

Koreaans Dio Implant vestiging in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
04-02-2014

Dio Implant, een Koreaans bedrijf uit Seoul, dat gespecialiseerd is in tandimplantaten, vestigt maart 2014 zijn Europese hoofdkantoor voor Marketing & Sales in het kantoorgebouw aan de Veteranenlaan op Kronenburg. Het streven van Dio Implant is om in 2014 een plek in de wereld top 20 te verwerven, waarna de ambitie gericht is op een top drie positie in 2022. Het bedrijf is opgericht in 1988 en exporteert nu naar ruim 70 landen.

Foto Amstelveen
(Bron Dio Implant - 2014)

Mr. J.C. Kim, bestuursvoorzitter (CEO) van Dio Implant


Naast het produceren van high-tech tandimplantaten houdt Dio Implant zich meer en meer bezig met het ontwikkelen van instrumenten voor tandartsen, hoogwaardige medische apparatuur, en zogeheten ‘stents’ voor cardiologische doeleinden. Het bedrijf start met zes arbeidsplaatsen en heeft de verwachting, dat dat aantal in de loop van 2015 doorgroeit naar 15.

Dio Implant behoort tot een van de bedrijven in de zogeheten Life Sciences sector; bedrijven die actief zijn op het gebied van gezondheid en medische apparatuur. Steeds meer van dit soort bedrijven weet de weg naar de Amsterdamse regio te vinden, mede door de wereldwijd toenemende vergrijzing en nieuwe ontwikkelingen in ‘healthy living’. In 2013 vestigden zich 12 nieuwe bedrijven in de Life Sciences-sector met 312 nieuwe banen. Dat is 18% van het totaal aantal nieuwe arbeidsplaatsen in de regio in 2013.

Jan-Willem Groot (CDA) wethouder van Economische Zaken: “Het is zeer goed nieuws voor Amstelveen, dat na de Japanse, Amerikaanse en Chinese bedrijven nu ook de Koreaanse bedrijven de weg naar de Amsterdamse regio weten te vinden. Voor kantorenpark Kronenburg is het een goede impuls, dat zo’n gerenommeerd bedrijf als Dio zijn Europese hoofdkantoor hier vestigt. De verwachting is, dat het bedrijf vanaf deze strategische plek snel zal kunnen groeien. Wij zijn erg blij met de komst van Dio Europe.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.