Bijgewerkt: 16 oktober 2024

Korendag en accordeons in Amstelveen 2024

Nieuws -> Bovenkerk

Bron: Els Verlaan
14-10-2024

Het Noorddamcentrum was afgelopen zaterdag 12 oktober 2024 feestelijk versierd voor het 60 jarig bestaan van Amstelveen Althans in naam. In 1964 veranderde de gemeente Nieuwer-Amstel haar naam in Amstelveen. Deze 60ste verjaardag is de aanleiding om Amstelveners via activiteiten en evenementen met elkaar en met de stad te verbinden. en tot de nok gevuld met 13 koren uit de regio. U kunt zich voorstellen dat met ruim 300 zangers het één muzikaal feest was.

Foto Amstelveen
(Foto Els Verlaan - 2024)

De 8ste Korendag in Amstelveen in het Noorddamcentrum

De dag startte goed met een vrolijk openingslied. Iedereen kon meezingen waardoor de sfeer er meteen goed inzat. Het publiek bleef de hele dag geboeid omdat elk half uur een nieuw koor zich presenteerde met totaal uiteenlopende muziekkeuzes en stijlen. Zo waren er popkoren, klassieke koren, een mannen a capella koor en een klassiek Turks koor, maar ook de Hollandse liedjes werden niet geschuwd.

De 8ste Korendag van Amstelveen kon alleen slagen dankzij de sponsoring van Stichting Amstelidee en de gemeente Amstelveen, de grote inzet van organisator en stuwende kracht Elly Meekel, de hulp van alle vrijwilligers en de gastvrijheid van de beheerder van het Noorddamcentrum, Hans Pappot. Publiek en koren hebben genoten. Het was een topdag en zeker voor herhaling vatbaar.

High Wine Concert. Accordeon vereniging de Concertina's, onder leiding van Elly Meekel, gaf afgelopen zondag 13 oktober 2024 een feestelijk High Wine concert in het Noorddamcentrum. Deze middag stond in het teken van het 60-jarig bestaan van Amstelveen. Althans in naam. In 1964 veranderde de gemeente Nieuwer-Amstel haar naam in Amstelveen. Deze 60ste verjaardag is de aanleiding om Amstelveners via activiteiten en evenementen met elkaar en met de stad te verbinden.

Foto Amstelveen
(Foto Els Verlaan - 2024)

Tjapko Poppens burgemeester met Elly Meekel proosten in het Noorddamcentrum op 13 oktober 2024 na het High Wine Concert

De programmakeuze was verrassend. Een kleine greep uit het repertoire: Elegie van Tchaikovsky, Libertango van Astor Piazolla, filmmuziek van Ennio Morricone en herkenbare melodieën zoals The House of the Rising Sun en Memory. Muziek werd afgewisseld met een presentatie van mooie oude foto's aangevuld door Elly, een ras Bovenkerker, met herinneringen aan Bovenkerk en Amstelveen in de afgelopen 60 jaar.

Voorafgaand aan de pauze werd in het bijzijn van onze burgemeester Tjapko Poppens het nieuwe Amstelveen lied geïntroduceerd en werd geproost op 60 jaar Amstelveen. Met een glas prosecco en etagères vol gevarieerde hapjes voor alle gasten werd het concert extra feestelijk voortgezet.

Veel dank aan de sponsoring van zowel de Stichting Bovenkerk als de beheerder van het Noorddamcentrum, Hans Pappot, die dit concert mede mogelijk hebben gemaakt. De leden van de Concertina's kunnen terugkijken op een zeer geslaagd concert en het publiek op een bijzondere, sfeervolle middag.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.