Bijgewerkt: 15 juni 2024

Korfballers verliezen seizoensopening van Antilopen 1

Nieuws -> Sport

Bron: KVA
11-09-2012

Korfbal - Zaterdag 8 september 2012 opende KVA 1 het nieuwe seizoen in de Overgangsklasse met een thuisnederlaag tegen Antilopen 1 uit Leusden. Deze dag stond in het teken van de KVA-dag, die georganiseerd werd door Supporters Vereniging De Blauwe Reigers, met KVA 1 - Antilopen 1 als hoofdwedstrijd van de dag.

Met KVA F1 en KVA F2 als teams van de week liepen de spelers van KVA 1 door de blauwe en groene rook het hoofdveld op. Antilopen 1 was daarvoor al voorgesteld aan het publiek dankzij onze fantastische omroepers. Nadat ook de leidsman was voorgesteld en de rook weer was opgetrokken konden beide ploegen met enige vertraging beginnen aan de wedstrijd.

kva Amstelveen
(Foto KVA - 2012)

Korfballers van KVA tijdens de wedstrijd


Ondanks het bijzonder warme weer begonnen de gasten uit Leusden sterk aan de wedstrijd. De verdedigers van Antilopen 1 hielden de aanvallers van KVA 1 goed in bedwang. Zelf kwam de ploeg wat gemakkelijker vrij, en met name het afstandschot liep als een trein bij de bezoekers.

De ploeg van coach Eric Geijtenbeek kwam lastig in haar eigen spel en oogde af en toe wat mat. Het vele toegestroomde publiek zag dan ook, dat het bij Antilopen 1 allemaal wat gemakkelijker liep. KVA 1 miste enig geluk bij de afstandschoten en als zelfs een vrije doorloopbal er niet in wil gaan zit het dus niet mee.

Aanvoerster Petra Bos viel in de tweede helft uit met een blessure na een vervelende aanvaring met de paal tijdens een landing na een sprong. Daniëlle Raadschelders was haar vervangster. Daarvoor was nieuwkomer Bennie Hamersma overigens al in het veld gekomen voor de tegenvallende Fabian Geveke.

Met deze invallers in de ploeg kwam KVA 1 in de slotminuten nog wel wat dichterbij, maar ook zij konden een eindstand van 16-20 niet voorkomen. Antilopen 1 won verdiend van KVA 1, dat een slechte seizoensstart kende.

Aanstaande woensdag speelt zowel KVA 1 als KVA 2 uit bij BEP uit Purmerend. Daar zal de ploeg uit een ander vaatje moeten tappen om de eerste twee punten binnen te halen. In de voorbereiding werd al gewonnen van BEP, dus kansen zijn er zeker.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.