Bijgewerkt: 27 februari 2024

Korpsavond 2019 van de vrijwillige Brandweer Amstelveen

Nieuws -> Brandweer

Bron: Nickelas Kok
10-12-2019

Op maandagavond 9 december 2019 hield de vrijwillige brandweer van kazerne Amstelveen hun korpsavond. De korpsavond is een jaarlijkse traditie bij de brandweer om het jaar feestelijk af te sluiten. De avond werd geopend door de nieuwe brandweercommandant Tijs van Lieshout. Deze hield een toespraak, waarbij centraal stond wat de brandweer de komende jaren kan gaan verwachten vanwege nieuwe regelgeving.

Foto Amstelveen
(Foto Vivian Tusveld - 2019)

Korpsavond 2019 van de vrijwillige Brandweer Amstelveen met de gedecoreerden, vlnr.: Sander Glaser, Tijs van Lieshout, Jaap Osterop, Ricardo Rensink, Maayan Martens, Ed van Veen, Johan van Scheppingen, Nickelas Kok, Ruud Brigitha, Rob de Koning en Mustapha Nazih


Daarna nam Mustapha Nazih, clustermanager het woord. Deze blikte terug op enkele bijzondere momenten van het afgelopen jaar. Een van deze bijzondere momenten was bijvoorbeeld een hulpverlening in het Wagenerstadion, toen de sproei installatie defect was geraakt tijdens een belangrijke hockey interland. Daarnaast is er meerdere keren door de ploeg bijstand verleend binnen en buiten de veiligheidsregio, vanwege specialismen met de bijzondere blusmiddelencontainer en het schuimblusvoertuig.

Foto Amstelveen
(Foto Vivian Tusveld - 2019)

Bevordering van Johan van Scheppingen


Foto Amstelveen
(Foto Vivian Tusveld - 2019)

Commandant Brandweer Amsterdam-Amstelland, Tijs van Lieshout


Daarna was het tijd om de bevorderingen, diploma's en onderscheidingen uit te reiken: Als eerste werden de nieuwe aanwinsten van de ploeg in het zonnetje gezet. Sander Glaser heeft zich het afgelopen jaar bij de brandweer gemeld, heeft de sollicitatieprocedure doorlopen en is inmiddels begonnen met zijn brandweeropleiding. Rob de Koning heeft jarenlang als beroepskracht gewerkt bij brandweer Amsterdam-Amstelland en na zijn functioneel leeftijdsontslag de vrijwillige brandweer opgezocht.

Foto Amstelveen
(Foto Vivian Tusveld - 2019)

Groepsfoto van de vrijwillige Brandweer Amsterdam-Amstelland


Johan van Scheppingen, Jack Moxham, Ricardo Rensink, Nickelas Kok en Maayan Martens waren dit jaar 5 jaar in dienst en werden daarom bevorderd tot Senior Manschap. Maayan Martens en Nickelas Kok hadden tevens  de opleiding tot chef (leidinggevende op een ondersteunend voertuig) afgerond en werden daartoe bevorderd en kregen hun diploma uitgereikt. Ruud Brigitha en Ed van Veen kregen een onderscheiding voor hun 20 jaar dienstverband bij de vrijwillige brandweer. Joost Boogerd kreeg zelfs een onderscheiding voor 30-jaar brandweerdienst. De brandweer van Amstelveen zoekt ook nog steeds vrijwilligers. Meer informatie daarover is te vinden op onze website, https://www.brandweer.nl/amsterdamamstelland/wij-zoeken-vrijwilligersAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.