Bijgewerkt: 26 september 2021

Kragtwijk Catering won Duurzaam MKB Award in regio Amstelland

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
11-10-2013

Na het winnen van de Amstelveense voorronde van de Duurzaam MKB Award is Kragtwijk Catering er nu ook in geslaagd om de Award voor de hele Amstelland regio in de wacht te slepen.  De Amstelland regio bestaat uit de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder Amstel en Uithoorn. Kragtwijk mag het nu opnemen tegen andere regiowinnaars en maakt kans om de Duurzaam MKB Award van Nederland te winnen.

Voor de Duurzaam MKB Award 2013 hebben in totaal 14 bedrijven uit de Amstelland Regio (zie lijst) zich aangemeld. Stuk voor stuk koplopers op het gebied van duurzaam ondernemen. De jury heeft haar oordeel over de bedrijven gebaseerd op de manier waarop deze bedrijven omgaan met de drie P's (people, planet, profit) en hoe rendabel de bedrijven zijn. Dit is van belang, omdat "als duurzaam ondernemen de toekomst is, het ook bedrijfsmatig rendabel moet zijn".

De winnaar, Kragtwijk Catering B.V., is een 40 jaar oud familiebedrijf. Met een team van zo’n 60  vakmensen leveren ze een breed scala aan cateringdiensten. Eigenaars Joost en Marijn: ’Kragtwijk werkt met eerlijke producten en met leveranciers die weten, waar ze het over hebben. Die samenwerking verloopt op zeer persoonlijke basis, want we  willen letterlijk en figuurlijk weten wat voor vlees we in de kuip hebben. We houden rekening met het dierenwelzijn, serveren alleen verantwoorde vis en werken met natuurlijke ingrediënten.”

groot Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Jan-Willem Groot (CDA) wethouder van Economische Zaken en van Duurzaamheid


Jan-Willem Groot (CDA) wethouder van Economische Zaken en van Duurzaamheid: “Natuurlijk ben ik blij, dat de prijs door een Amstelveens bedrijf is gewonnen. Maar nog veel belangrijker is, dat steeds meer bedrijven in deze regio, maar ook in heel Nederland, beseffen hoe belangrijk duurzaam ondernemen is. En dat het mogelijk is om juist door duurzaam te werken extra te besparen en dus extra rendabel te zijn.”

Deelnemende bedrijven in de regio Amstelland:

Aalsmeer: Fiqas Software B.V. (www.fiqas.nl ); Direct Current B.V. (www.gelijkstroom.nl ); P. Hoekwater B.V. (www.hoekwater.nl )

Amstelveen: CNE (www.cne.nl ); Douque Group B.V.(www.dougue.com );  Kragtwijk Catering B.V. ( www.kragtwijk.nl ); WinWinWerkt (www.winwinwerkt.nl ); With a Touch of Rose (www.withatouchofrose.nl )

Diemen: Scholte & de Vries - Estoppey b.v.( www.sv-e.nl );  Monarch- Nederland B.V.(www.monarch.nl )

Ouderkerk aan de Amstel: Tante Kaatje Kinderopvang (www.tantekaatje.info ); Passend Afscheid (www.passendafscheid.nl)

Uithoorn: AH Jos van den Berg (www.ah-josvandenberg.nl ); Van Zaal (www.vanzaal.com )Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.