Bijgewerkt: 28 juni 2022

Kunstwerk 'Westwijk in the Picture' wordt onthuld

Nieuws -> Informatief

Bron: Jeltje van Houten
02-02-2017

Op dinsdag 14 februari 2017 om 15 uur vindt de feestelijke onthulling plaats van het Buurtkunstproject in Westwijk.! Locatie: voor de deur van Wijkcentrum Westend, Westwijkplein 3.

Wat vooraf ging: In september 2016 is in Westwijk het Community Art Project Westwijk in the Picture! van start gegaan. Buurtbewoners maakten samen een kunstwerk in hun eigen wijk. Deze Community Art Projecten zijn sinds 2008 een begrip in Amstelveen. Voorgaande projecten werden telkens een groot succes mede dankzij de enorme inzet van de deelnemers. Om enkele voorbeelden aan te halen: er staat bijvoorbeeld een prachtige mozaïekbank in de wijk Keizer Karelpark en ook de drie openstaande deuren met een pad van flessendoppen in de wijk Kostverloren staan er nog altijd mooi bij!

Onder leiding van de beeldend kunstenaars Stephanie Rhode en Jeltje van Houten is er de afgelopen weken hard gewerkt aan dit kunstwerk. Het is een mooi resultaat van de bijzondere samenwerking tussen kunstenaars en bewoners. Op verschillende plekken in Westwijk hebben bijeenkomsten plaatsgevonden, zoals in buurtcentrum Westend. Maar om zoveel mogelijk “Westwijkers” de kans te geven aan het project mee te doen, zijn er ook bezoeken gebracht aan de kinderen van de naschoolse opvang Kinderrijk in de wijk, de ouderen in de Dignahof en aan de bezoekers van dagopvang Ons Tweede Thuis.

Foto Amstelveen
(Foto Jeltje van Houten - 2016)

Het silhouet van een deelnemer wordt op een papieren vel getekend met behulp van een lamp en dat wordt als sjabloon gebruikt voor de Cortenstaal platen


Het silhouet, ofwel het tekenen van een gezicht 'en profile' stond tijdens dit project centraal. De deelnemers zijn aan de slag gegaan met deze mooie techniek. Zoveel mogelijk profielen van wijkbewoners zijn er tijdens de bijeenkomsten verzameld. Nadat de tekeningen gemaakt en verzameld waren, zijn deze profielen samengevoegd tot een mooie compositie. Daarna zijn ze uitgefreesd uit platen Cortenstaal. De vorm van de platen is een verwijzing naar de straat Asserring, de weg rond het centrum van de wijk. Centraal gelegen ligt het Westwijkplein, dé plek van “ontmoeting” binnen de wijk. Deze specifieke vorm en verwijzing naar de Asserring is ook terug te vinden her en der op de panelen.

Het kunstwerk “Westwijk in the picture!” heeft een definitieve, prominente plek gekregen op de wand aan de trap naar de bovenetage in het buurtcentrum Westend. Door de glazen wand van de gevel zal het kunstwerk ook voor passanten vanaf de straat goed te bewonderen zijn! Het project werd gefinancierd en gefaciliteerd door het Wijkplatform Westwijk, gemeente Amstelveen en woningcorporatie Eigen Haard. Op dinsdag 14 februari 2017 om 15 uur vindt de feestelijke onthulling plaats! Locatie: voor de deur van Wijkcentrum Westend.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.