Bijgewerkt: 5 december 2022

LTJ Bukem in P60

Nieuws -> P60

Bron: P60
16-10-2012

Eén van de vaders van de Drum 'n' Bass komt naar Amstelveen op zaterdag 27 oktober 2012; LTJ Bukem. Tijdens de alom bekende avond ‘Bukem in Session’ neemt hij, samen met MC Moose, de bezoeker mee in de geschiedenis en het heden van het genre. De nieuwe generatie A-flex, Silvahfonk en Greg D ondersteunen de meester.

‘Zo kan het ook’, dacht Danny Williamson a.k.a. LTJ Bukem aan het begin van de jaren 90, toen hij als een van de sterkhouders van de ontluikende Drum ‘n’ Bass de vierkwartsmaat van de housemuziek eens flink onder handen nam. Hij was en is als één van de toonaangevende artiesten verantwoordelijk voor het feit dat we nu lekker kunnen gaan op de gebroken beats van Drum ‘n’ Bass en Dubstep.

Bukem Amstelveen
(Bron P60 - 2012)

LTJ Bukem is de artiestennaam, die gebruikt door de drum and bass muzikant, producer DJ Danny Williamson (1967). Hij en zijn platenlabels Good Looking en Looking Good Records zijn het meest geassocieerd met de jazzy, sfeervolle kant van drum and bass muziek

.
Dat hij er met zijn beheerste en doordachte composities nog steeds toe doet, bewijst de inmiddels 45-jarige DJ/producer met tal van Drum ‘n’ Bass-releases. Al 17 jaar lang maakt hij actief de evolutie van het genre mee, met zijn eigen ‘Logical Progression’ en ‘Bukem in Session’ avonden.

Silvahfonk, A-flex en Greg D ondersteunen de meester. Silvahfonk, getekend op het IchiOne label, heeft in de afgelopen 18 jaar Drum ‘n’ Bass op zijn eigen creatieve manier op de Nederlandse kaart gezet. In 2005 sleepte hij dan ook twee Dutch Drum ‘n’ Bass awards binnen voor beste doorbraak en Best DJ.

A-Flex en Greg D zijn de reizende sterren in de scene. Met beiden hun eigen organisatie en feesten in het Paard van Troje, Podium Victorie en LVC vertegenwoordigen ze de nieuwe generatie Drum ‘n’ Bass DJ’s.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.