Bijgewerkt: 12 juni 2024

Laatste bijeenkomst van Werkgroep Kerk en Synagoge

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestantse Gemeente Amstelveen-Buitenveldert
02-04-2014

Op donderdag 10 april 2014 om 20.00 uur vindt, na 47 jaar, de laatste bijeenkomst plaats van de Werkgroep Kerk en Synagoge in de Pelgrimskerk, Van Boshuizenstraat 560, Amsterdam-Buitenveldert. 47 jaar lang ‘lernden’ vooral Christelijke deelnemers van Joodse sprekers. Spreker van deze avond is Rabbijn Abraham Soetendorp. Zijn vader Rabbijn J. Soetendorp was bij de eerste bijeenkomsten in 1967 aanwezig. U bent van harte welkom op deze bijzondere bijeenkomst.

Het was 47 jaar geleden, bij de oorlog van 1967, waarbij Israël door zijn Arabische buren werd aangevallen, toen ds. van Coevorden zijn kerkgebouw opende in Buitenveldert om zo een platform te geven aan ongeruste Joden en Christenen.

Uit die ontmoeting groeide een Joods- Christelijke gespreksgroep, die uitgroeide tot de Werkgroep ‘Kerk en Synagoge’ van de Raad van Kerken Amstelveen/ Buitenveldert. Er zijn jaren van overvloed geweest met grote aantallen deelnemers. De laatste jaren daalde het aantal echter snel. Vandaar, dat het bestuur besloten heeft met de bijeenkomsten te stoppen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.