Bijgewerkt: 21 maart 2023

Laatste speeldag bij 't Buurtnest Uithoorn

Nieuws -> Uithoorn

Bron: Conchita Willems
10-08-2010

Uithoorn -Wat een leuke zomeractiviteiten waren er bij 't Buurtnest in Uithoorn vanaf 12 tot 26 juli 2010 op de maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagmiddagen en vroege avonden, woensdag was er alleen een middagprogramma en van 26 juli tot 7 augustus op de maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. De vrijwilligers wilden zelf wel dat ze weer kinderen waren!

Buurtnest Amstelveen
(Foto C. Willems - 2010)

De burgemeester van Uithoorn, mevrouw Dagmar Oudshoorn (PvdA) tussen de kinderen


De kinderactiviteiten van Cardanus in de vakantie werden in de zon en vol vrolijkheid afgesloten op vrijdag 6 augustus. Topvrijwilligster Selina Kroon (17 jaar, net geslaagd op de scholengemeenschap Thamen en in september naar de Stewardessopleiding) speelde elke dag elke week met de kinderen op het Achterplein. “Hartstikke leuk touwtjes springen, hockeyen, basketbaltoernooien, voetballen, skippyballen noem maar op! De kinderen zijn zo vrolijk!  Hoogtepunt was de dag dat we 85 kinderen hadden. Nu hebben we er 43.”

Buurtnest Amstelveen
(Foto C. Willems - 2010)

Topvrijwilligster Selina Kroon (l) aan het werk


Nasséra Achahboun (kinder/tienerwerkster Cardanus): “De vier weken waren grandioos. De kinderen vonden het super dat de burgemeester langs kwam en met ze ging dansen! Ook mochten de kinderen van alles aan haar vragen. Volgend jaar op dezelfde voet verder!”

Soeraya (9 jaar) vertelde enthousiast wat ze van de burgemeester wilde weten: “Hoe oud ze was, hoeveel bankpassen ze heeft, of ze rijk is en ze gaf overal antwoord op!” De kinderen vonden haar heel aardig. De kinderen willen elke dag ook door de buurt wandelen en voor volgend jaar een leuke speurtocht in de buurt. Misschien ook een kinderoptreden voorbereiden en uitvoeren in het Verzorgingshuis Hoge Heem dichtbij?

De laatste vakantieweken kunnen de kinderen terecht in en rondom Sporthal De Scheg. Op www.speelmeeuithoorn.nl  kunt u het volledige programma vinden en uw kind inschrijven. Dan is er film, circus, hutten bouwen of creatief en kinderkermis! Bedankt iedereen!

Buurtpersbureau, Conchita WillemsAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.