Bijgewerkt: 2 december 2023

Laffe bestuurscultuur

Nieuws -> Gemeente

Bron: Herbert Raat
01-08-2011

raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Wethouder Herbert Raat (VVD) schrijft erover op zijn weblog


Er is al jarenlang ergernis bij Amstelveners, omdat onvoldoende wordt opgetreden bij woonwagenlocaties. Daarbij kwam een paar weken geleden naar boven, dat woonwagenbewoners geen hondenbelasting en afvalstoffenheffing betalen. Hoe kan dat was mijn vraag aan het afdelingshoofd belastingen?

Het hoge woord kwam er al snel uit: jaren geleden is een ambtenaar bedreigd en dat is niet serieus genomen door het gemeentebestuur. Vervolgens is het dossier onder aan de 'stapel beland’.


Grotere kaart weergeven Woonwagens aan de Voerman in Amstelveen

Bestuurscultuur

Er is in Amstelveen kennelijk een bestuurscultuur ontstaan, waarin de gemeente niet achter haar mensen stond en de andere kant op keek als er problemen waren. Ik noem dat een laffe bestuurscultuur. Dat gaan we veranderen. Samen met de burgemeester Jan van Zanen en collega-wethouder Jan Willem Groot heb ik een bestuurlijk team opgericht. Alle afdelingen binnen gemeente werken nu samen. Belangrijk is, dat de angstcultuur verdwijnt.

Als ambtenaren hun taken uit te voeren, of problemen hebben hiermee, dan moeten ze dat op tafel leggen en dan lossen we het op. De mensen op de kampen willen volgens mij best meewerken. Het beeld, dat nu van hen bestaat is niet de schuld van hen, maar van de overheid die niet alle burgers gelijk behandelde in Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.