Bijgewerkt: 2 december 2023

Lancering e-books campagne in Bibliotheek Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
11-01-2016

Bibliotheken zetten vanaf 15 januari 2016 hun e-bookcollectie met ruim 10.000 titels in de schijnwerpers. Het gaat om spannende, romantische, jeugd-  of informatieve boeken die digitaal steeds eenvoudiger te lezen zijn. Naast een maand lang uitingen op bussen en billboards zal ook een gevarieerde groep schrijvers twitteren ter ondersteuning van deze campagne. Om de beurt twitteren zij over hun favoriete titel onder de hashtag #FavEbook om zo alle potentiële lezers het gemak en plezier van e-books te laten ervaren.

Aan de twitterestafette doen o.a. mee: Kluun, Abdelkader Benali, Franca Treur, Paul van Loon, Loes den Hollander, Ronald Giphart, Iris Boter, Guus Kuijer en nog vele anderen. Ook auteurs van informatieve boeken zoals oud-hockeycoach Marc Lammers, YouTube-fenomeen Bardo Ellens, culinair journalist Felix Wilbrink en meditatieleraar en muzikant Tijn Touber twitteren mee.

Meer dan tienduizend e-books via de Bibliotheek. Uit de collectie van 10.000 titels worden meerdere boeken speciaal uitgelicht: Tonio van A.F.Th. van der Heijden, Bonita Avenue van Peter Buwalda, Ik verzin dit niet van Sylvia Witteman, Vader van Karl Ove Knausgård, Lionel Messi van Leonardo Faccio, De thuiskomst van Anna Enquist, De aanslag van David Baldacci, Oorlog en Vrede van Tolstoj en nog veel meer.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Een gratis e-book lezen op een smartphone


Iedereen die lid is van een openbare bibliotheek kan e-books lenen. Tot nu toe hebben in Nederland zo’n 240.000 mensen een account aangemaakt. Het afgelopen jaar werden meer dan 1,5 miljoen e-books uitgeleend. “Het lezen van e-books van de Bibliotheek is makkelijk, betrouwbaar, legaal én vrij toegankelijk als men lid is van de Bibliotheek. Maar liefst 10 titels tegelijkertijd kunnen er ‘opgehaald’ worden en op de eigen digitale boekenplank gezet worden. De boeken kunnen vervolgens gelezen worden, waar en wanneer men maar wil, dus ook offline. Zo eenvoudig kan het zijn”, stelt Victor van Honk als woordvoerder van de Bibliotheek Amstelland. Tijdens de campagneperiode is er bij alle Amstelland bibliotheken extra aandacht voor e-books en staan medewerkers klaar om vragen hierover te beantwoorden.

E-book?

Een elektronisch boek (verschillend: e-book, e-boek, e-book, ebook, digitaal boek, of zelfs e-editie) is een boek publicatie in digitale vorm, bestaande uit tekst, afbeeldingen, of beide, leesbaar op computers of andere elektronische apparaten. Hoewel soms omschreven als 'een elektronische versie van een gedrukt boek ", vele e-books bestaan zonder gedrukte equivalent. Commercieel geproduceerd en e-boeken zijn meestal bedoeld om te lezen op speciale e-readers, echter bijna alle geavanceerde elektronisch apparaten, dat een regelbare beeldscherm hebben, zoals computers, tablets en smartphones kunnen ook worden gebruikt om e-boeken te lezen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.