Bijgewerkt: 26 juni 2022

Landelijke Opschoondag 2019 ook in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
25-03-2019

Nederland vrij van zwerfafval is belangrijk voor mens, dier en milieu. Het is bepalend voor ons leefplezier in de buurt, onze gezondheid en voor de manier waarop we veiligheid ervaren op straat. In een schoon land, waar iedereen op een juiste manier zijn afval weggooit, kunnen we grondstoffen optimaal hergebruiken.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2019)

Wethouder Gordon en haar hulpteam deden mee met het opruimen van zwerfafval rondom Villa Randwijck. Ze kwamen met zakken vol weer terug op de startlocatie. In tenminste acht buurten deden Amstelveners mee aan deze grote 'voorjaarsschoonmaak'


Zo stimuleren we de circulaire economie én voorkomen we dat we miljoenen euro's verspillen aan opruimkosten. We werken intensief samen met bedrijven, burgers en overheid om zwerfafval aan te pakken en ervoor te zorgen dat een schone omgeving de norm wordt en blijft. 

Floor Gordon (D66) wethouder Milieu en haar kinderen hebben afgelopen zaterdag 23 maart 2019 meegedaan aan de Landelijke Opschoondag.  De inwoners van Amstelveen hebben zich afgelopen zaterdag goed ingezet tijdens de Landelijke Opschoondag. Op zaterdag 21 maart 2020 is de 18de editie van de Landelijke Opschoondag. En in de week ervoor organiseren veel scholen opruimacties. Prachtige kansen om de band met je inwoners, lokale bedrijven en maatschappelijke organisaties aan te halen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.