Bijgewerkt: 15 juni 2024

Landelijke campagne 'Ik regel mijn zorg goed'

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijksoverheid
15-11-2017

Valt een bezoek aan de dokter wel, of niet onder het eigen risico? Wie kan mij helpen om sneller behandeld te worden? En hoe zit het precies met de zorgtoeslag? Veel Nederlanders weten het antwoord op deze vragen niet. Om hier verandering in te brengen start het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) vandaag de campagne Ik-regel-mijn-zorg-goed. 

Foto Amstelveen
(Foto Nia Palli/VWS - 2017)

Hugo de Jonge (CDA) minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport


'Ik regel mijn zorg goed' Het ministerie informeert Nederlanders elk jaar over veranderingen rondom de zorgverzekering door middel van een campagne. Mensen worden aangespoord bewust te kijken naar de eigen zorgsituatie en om te controleren, of hun zorgverzekering hier wel goed bij past. Ook wordt uitleg gegeven over, waar je op moet letten bij overstappen van verzekeraar en wat het verschil is tussen een restitutie- of naturapolis. De campagne richt zich op iedereen van 18 jaar en ouder en daarnaast ook specifiek op laaggeletterden en mensen met een lage sociaaleconomische status.

Team voorlichters het land in Een informatieteam van VWS gaat het land in om allerlei vragen te beantwoorden over de zorg. Het team is vanaf 15 november 2017 te vinden op diverse drukbezochte plekken in het hele land, van markten tot stations en van uitkeringskantoren tot beurzen, te beginnen in Haarlem. Het team is daarna op ruim 60 plaatsen in Nederland aanwezig. De campagne omvat naast het voorlichtingsteam ook radiospots, animaties, een quiz en een brede online inzet en een informatieve website www.ikregelmijnzorggoed.nl. Dit alles is vanaf volgende week te zien en te horen op internet, sociale media en radio. De campagne loopt tot februari 2018.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.