Bijgewerkt: 25 juni 2024

Landelijke informatiedag over stamboomonderzoek

Nieuws -> Informatief

Bron: HCC Genealogie
13-09-2012

Op zaterdag 6 oktober 2012 vindt de landelijke HCC!Genealogie-dag plaats in Het Utrechts Archief. De bezoeker vindt hier het antwoord op de belangrijkste vragen over stamboomonderzoek.

Iemand die bijvoorbeeld zijn voorouders wil opsporen, maar niet weet hoe en waar te beginnen, kan hier terecht voor meer informatie. Ook zijn er specialisten aanwezig die onder meer adviseren over het digitaal vastleggen van familiegegevens, computerprogramma’s die daarbij kunnen helpen en de mogelijkheden van internet bij stamboomonderzoek.

Ervaringen delen met anderen

Een van de manieren om meer te weten te komen over de start van een stamboomonderzoek is in gesprek te gaan en gegevens uit te wisselen met andere (beginnende) genealogen. De HCC!Genealogie-dag is zowel interessant voor de beginnende als gevorderde stamboomonderzoeker.

Lezingen en informatiemarkt

Gedurende de dag zijn er verschillende lezingen. Over ‘Rijke mannen’, door Kees Zandvliet (hoofd Geschiedenis bij het Amsterdams Historisch Museum) en ‘Rijke vrouwen’, door Els Kloek (hoofd van de Afdeling Digitale Naslagwerken van het Huygens Instituut). Ook is er een informatiemarkt, een genealogische helpdesk en is de studiezaal van Het Utrechts Archief de hele dag open.

Aan de informatiemarkt doen organisaties als Aldfaer (genealogisch computer programma), Gens Data Pro (genealogisch computer programma), Plaatsengids.nl, Nederlandse Kring voor Joodse genealogie, Gennetjes, Coret Genealogie, My Heritage (genealogisch computer programma op internet), Progen (genealogisch computer programma), ProBook Media, HCC!afdeling Utrecht, Centraal Bureau voor Genealogie, NGV afd. Utrecht, HCC!genealogie, Geneanet en WieWasWie deel.

Stamboom Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Een stamboom


Interessegroep Genealogie

De Interessegroep Genealogie van HCC is een levendige groep die adviseert over bijvoorbeeld genealogische softwarepakketten en de mogelijkheden van internet op dit gebied.

De groep biedt een omvangrijk netwerk om kennis en ervaringen uit te wisselen en geeft cursussen door heel het land. Daarnaast exploiteert zij een tweetal websites: de nieuwssite http://genealogie.hcc.nl  en www.stamboom.nl

Programma:

10.00 – 10.15 uur Opening

10.00 – 16.00 uur Informatiemarkt van leveranciers van genealogische producten

10.00 – 16.00 uur Informatiemarkt van genealogische organisaties

10.00 – 16.00 uur Genealogische helpdesk

10.00 – 17.00 uur Studiezaal Het Utrechts archief open

10.30 – 11.15 uur Lezing. ‘Rijke mannen’ Kees Zandvliet

11.30 – 12.15 uur Lezing. ‘Rijke vrouwen’ Els Kloek

13.30 – 14.15 uur Herhaling lezing. ‘Rijke mannen’ Kees Zandvliet

14.30 – 15.15 uur Herhaling lezing. ‘Rijke vrouwen’ Els Kloek

Adres en bereikbaarheid

Het Utrechts is aan de Hamburgerstraat 28. op 15 minuten lopen vanaf Utrecht Centraal Station.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.