Bijgewerkt: 14 juni 2024

Landenavond over Indonesië in buurthuis Alleman

Nieuws -> Informatief

Bron: Anke Bollen
25-01-2019

Meer van de wereld zien? Dat kan op vrijdag 8 februari 2019. De 'Landenavonden' in buurthuis Alleman in Amstelveen zijn al 32 jaar een succes. Wij gaan met een fotograaf op stap naar een land/werelddeel en aan de hand van schitterende beelden vertelt de fotograaf zijn/haar verhaal. Dat levert zeer interessante informatie op. Kom dus eens langs en geniet van de prachtige foto’s en verhalen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Edu Dumasy (1948) transcultureel pedagoog tijdens de Dodenherdenking in Amstelveen op 1 mei 2015


De ‘Landenavonden’ worden 7x per jaar op de 2de vrijdag van de maand gehouden. Op vrijdag 8 februari 2019 zal Edu Dumasy een presentatie geven over het huidige Indonesië in het licht van de gedeelde historische relatie tussen onze beide landen. Dit doet hij aan de hand van zijn Indisch en Indonesisch familieverleden toegelicht met beelden van reisimpressies op vijf Indonesische eilanden (Java, Madura, Bali, Lombok en Sumatra) in de periode 1975 - 2018.

Daarbij bezocht hij beroepsmatig ook steeds allerlei scholen. Zijn streven is om over een aantal jaren tot een gemeenschappelijke herdenking en verzoening te komen van ons gedeeld verleden zowel bij de schooljeugd in Nederland als in Indonesië. Adres: Wijkcentrum ALLEMAN, Den Bloeyenden Wijngaerdt 1, Amstelveen - Bankras (gratis parkeren) Aanvang 20.00 uur, zaal open: vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs bedraagt € 3,50.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.