Bijgewerkt: 24 februari 2024

Landschapstriënnale 2017 start op 1 september in Haarlemmermeer

Nieuws -> Natuur

Bron: Landschapstriënnale
21-08-2017

Midden in de metropoolregio Amsterdam ligt een polderlandschap van duizend hectare. Het gebied, dat tussen Nieuw-Vennep en Hoofddorp ligt, wordt aangeduid met PARK21. In 2017 september vindt in PARK21 de Landschapstriënnale plaats. Een festival voor iedereen die meer wil weten over het landschap van nu en later. Vol excursies, tentoonstellingen, muziek, hapjes en drankjes. Voor jong en oud.

Op het programma van de Landschapstriënnale 2017 staan inmiddels meer dan 50 programmaonderdelen! Voor iedereen is er wel wat leuks, of interessants te vinden. Inmiddels beginnen de evenementen ook al aardig vol te raken, dus wees er snel bij! De Landschapstriënnale is bedoeld voor iedereen.

Een maandprogramma vol van Het Volgende Landschap. Met maar liefst 56 onderdelen op het programma opent op vrijdag 1 september 2017 de Landschapstriënnale 2017 op Landgoed Kleine Vennep, gelegen in PARK21, in het hart van de Haarlemmermeer. Een maand lang wordt het ‘Het Volgende Landschap’ (thema van deze editie) met een rijk programma verbeeld, besproken, gedeeld en gevierd. De Landschapstriënnale is er voor bewoners, beheerders en boeren; voor geïnteresseerden, studenten en professionals; voor kinderen en volwassenen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Landschap met koeien in de Bovenkerkerpolder op 5 juni 2017. Een landschap is de zichtbare kenmerken van een gebied van het land, zijn landvormen en hoe ze zich integreren met natuurlijke, of door de mens gemaakte eigenschappen. Het is een geheel van geologische, biologisch-/ecologische en cultuurhistorische elementen die met elkaar in een gegeven gebied een eenheid vormen


Meer dan tien tentoonstellingen: met o.a. fotografiewedstrijd Het Volgende Landschap (opening door gedeputeerde Adnan Tekin Provincie Noord-Holland), Onthulling Polderfiguren in PARK21 (opening door wethouder Tom Horn, Gemeente Haarlemmermeer), Prachtlandschap Noord-Holland met foto’s van Theo Baart. Bekijk een overzicht van alle tentoonstellingen. Cultureel programma voor kinderen en volwassenen: met o.a. Film Tomorrow tijdens de publieksopening, theatergezelschap Karavaan met Grazende Zwaan, literatuur, muziek en beeldende kunst in Het volgende culturele landschap. Diverse excursies: met o.a. Kajak mee onder NAP, Fietsexcursie tijdens Open Monumentendag, Waterwandeling Fort bij Vijfhuizen en Fort bij Aalsmeer.

Expertmeetings: met o.a. Manifestatie Landschap als Vestigingsvoorwaarde, Open Landschap / Open Data, Versterken van erfgoed en duurzame energiewinning, Circulaire economie en de openbare ruimte, Proeven van (Stil)leven, Landscape Branding, Energielandschappen, Recreëren in 2050, Opkomen voor Bodemonderzoek, Diner Pensant Landschap & Leiderschap, Metropooltop en nog veel meer. Symposia: International Symposium Confrontations in the Metropolitan Landscape, Symposium: Het volgende (woon)landschap. Het complete programma is te vinden opwww.landschapstriennale.com/ Adres: Landgoed Kleine Vennep Hoofdlocatie Hoofdweg 1041 Nieuw-Vennep. De tickets voor de Landschapstriënnale zijn verkrijgbaar via de aanmeldingsknop. Deze knop is te vinden op de pagina’s van de verschillende programmaonderdelen. Voor een groot deel van evenementen zijn de tickets gratis te verkrijgen. Wees er snel bij, want vol = vol.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.