Bijgewerkt: 26 maart 2023

Leden College B en W Amstelveen aan de slag voor NL Doet 2016

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
16-03-2016

Het Oranje Fonds organiseerde op 11 en 12 maart 2016, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De afgelopen 10 jaar zijn er maar liefst 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen.

Foto Amstelveen
(Foto Karel Stevens - 2016)

Wethouder Bot aan het werk


Ook in 2016 zijn er weer veel klussen gedaan tijdens NL Doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook burgemeester Mirjam van 't Veld en de wethouders Maaike Veeningen en Peter Bot deden mee met klussen op zaterdag. De burgemeester was daarnaast nog op vrijdag 11 maart aanwezig bij het jaarlijkse diner, dat KPMG in samenwerking met de Zonnebloem organiseert voor eenzame ouderen.

Zo gingen burgemeester Mirjam van ’t Veld en wethouder Maaike Veeningen op zaterdag 12 maart 2016 naar de geitenboerderij, waar kinderen met een verstandelijke beperking werden rondgeleid en begeleid. Beide bestuurders hielpen mee met het voeren van de geitjes. Wethouder Peter Bot hielp mee met het ecologisch beheer rond de museumtramlijn, waarbij werd gezaagd en onkruid werd gewied langs de spoorlijn bij de Nijenrodeweg.

Foto Amstelveen
(Foto Karel Stevens - 2016)

Maaike Veeningen (D66) wethouder en Burgemeester Van 't Veld doen ook mee tijdens NL Doet 2016


Burgemeester Mirjam van ‘t Veld: “Ik vond het belangrijk om met de wethouders mee te doen met NL Doet, samen met andere vrijwilligers. We willen de vele vrijwilligers bedanken voor hun inzet, die heel belangrijk is voor de lokale gemeenschap. Zij hebben veel mensen het afgelopen weekend heel blij gemaakt”.

Wethouder Maaike Veeningen (D66): “Het was fijn om de kinderen zo te zien genieten op de geitenboerderij. Ondanks hun beperkingen konden ze op een leuke manier met de dieren contact maken. Ik vind NL-doet echt een geweldig initiatief!”

Peter Bot (BBA), wethouder integraal Wijkbeheer: “Stichting Meergroen doet met ruim 800 vrijwilligers het ecologisch beheer van ongeveer 175 ha openbaar groen en stadslandbouw in de regio. In Amstelveen onderhoudt Meergroen het gebied rond de museumtramlijn. Zaterdag nam ik een kijkje en ik begreep, dat nog meer handen welkom zijn. De eerstvolgende werkzaterdagen zijn 26 maart, 9 april en 30 april 2016. Aanmelden kan via  info@stichtingmeergroen.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.