Bijgewerkt: 20 april 2024

Leegstand in het appartementencomplex Bankrasstaete

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
21-04-2022

Het College B en W van Amstelveen heeft deze brief gestuurd op 19 april 2022 naar verhuur en vastgoedbedrijf Rijsterborgh Vastgoed in verband met het leegstand appartementencomplex Bankrasstaete:

'Geachte heer Rijsterborgh,

Het college heeft contact met u gehad over de te huur aangeboden appartementen van het onlangs gerealiseerde complex Bankrasstaete. Uit de cijfers die u op 8 maart 2022 aan ons terugkoppelde bleek dat ongeveer de helft van de appartementen nog niet is verhuurd. Hierover willen de wethouders Ruimtelijke ordening en Wonen met u in gesprek. Helaas gaf u aan pas over 4 weken tijd te hebben om met de wethouders in gesprek te gaan.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Het appartementencomplex Bankrasstaete op 11 februari 2022


Gezien de grote krapte op de woningmarkt is het onwenselijk dat uw appartementen langdurig leegstaan. Wij stellen het op prijs dat uw organisatie één Oekraïens gezin opvangt. De woningnood is groot. Daarom zouden wij graag zien dat op korte termijn meer van de leegstaande appartementen bewoond raken. Bijvoorbeeld door deze beschikbaar te stellen voor Oekraïense vluchtelingen of qua huurprijs bereikbaar te maken voor andere groepen urgente woningzoekenden.

Om leegstand tegen te gaan beschikt de gemeente Amstelveen over een Leegstandverordening. Het college constateert dat de appartementen vanaf 1 november 2021 te huur worden aangeboden. Dit betekent dat de appartementen vanaf 1 mei 2022 zes maanden leegstaan. Op basis van de Leegstandverordening artikel 3 'meldingsplicht' bent u verplicht leegstand vanaf 6 maanden te melden aan het college. Na uw melding nodigen wij u uit voor een leegstandoverleg. Dit overleg heeft tot doel om te onderzoeken wat er nodig is om de appartementen bewoond te krijgen.

Indien u verzuimt een melding te maken kan dat leiden tot een boete van € 5.000,-. Wij hopen uiteraard dat het niet zover komt. Mocht u eerder met de wethouders Ruimtelijke Ordening en Wonen in gesprek willen, dan zijn wij daar uiteraard toe bereid.'



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.