Bijgewerkt: 23 april 2024

Leerlingen BS De Bloeiwijzer leggen minibos aan

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
25-03-2024

Op maandagochtend 25 maart 2024 plantten leerlingen van basisschool De Bloeiwijzer samen met buurtbewoners en Floor Gordon (D66) wethouder Groen onder toeziend oog van schooldirecteur Ronald Bouwman 580 bomen en struiken aan in het Bloeibos.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2024)

Leerlingen van basisschool De Bloeiwijzer met schooldirecteur Ronald Bouwman en Floor Gordon (D66) wethouder Groen in het minibos

Het Bloeibos is een minibos met buitenleslokaal bij de basisschool in de wijk Bankras/Kostverloren. Voor de aanleg van een nieuwe gymzaal was het nodig om groen te verwijderen. Zowel buurtbewoners als de schooldirecteur wilden graag nieuw groen aanplanten. Dat gezamenlijke initiatief is uiteindelijk het Bloeibos geworden. Het idee voor natuur- en milieueducatie in de buitenlucht bestond al langer maar kwam in een versnelling met de bouw van de gymzaal.

De Bloeiwijzer vindt het heel belangrijk om kinderen al jong het belang van de natuur bij te brengen. Kinderen kunnen nu zelf het minibos onderhouden, straks fruit plukken én buiten les krijgen. Buurtbewoners overhandigden een envelop met bijdrage aan de leerlingenraad van de school om te besteden aan het minibos.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.