Bijgewerkt: 25 september 2022

Leerlingen Panta Rhei Amstelveen starten anti-graffiti project

Nieuws -> Informatief

Bron: Scholengemeenschap Panta Rhei /Amstelveenweb
04-06-2014

In week 23-2014 beschilderen leerlingen van Panta Rhei twee KPN-huisjes in Amstelveen Noord. Dit doen zij in het kader van een project tegen graffiti samen met KPN en de gemeente. Herbert Raat (VVD) wethouder Handhaving hielp woensdagmiddag 4 juni 2014 een handje mee.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Bert de Weerd (l) directeur van de Scholengemeenschap Panta Rhei verwelkomt Herbert Raat (VVD) wethouder Handhaving bij het KPN-huisje aan de Eleanor Rooseveltlaan


In het najaar van 2013 werd een officieel persmoment op het laatste moment afgelast vanwege de weersomstandigheden. Deze keer hadden de scholieren meer geluk (een overkoepelende partytent werd opgeslagen voor het huisje), temeer omdat zo’n moment met zoveel betrokkenen lastig te plannen is. Ditmaal namen twee groepen leerlingen van Media & Entertainment twee huisjes tegelijk onder handen:aan de Eleanor Rooseveltlaan en aan de Vlielandstraat.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Een leerling van de klas schildert eerst de contouren van een roos op de muur


Het ontwerp voor de beschildering van het huisje aan de Rooseveltlaan is gemaakt tijdens de lessen Media & Entertainment bij vakdocent Joris Koster. Het stelt twee handen voor die een roos aanbieden. Het idee hierachter is, dat dit de handen zijn van Eleanor Roosevelt, die zich na een moeilijke jeugd inzette voor goede doelen en de rechten van de mens en een roos geeft.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

De leerlingen van Panta Rhei hebben de creatieve smaak te pakken


Wethouder Herbert Raat (VVD): 'Ik vind het geweldig, dat KPN en Panta Rhei meewerken aan dit proefproject. Ik ben ervan overtuigd, dat het er mooi gaat uitzien. Waar de kasten nu vaak een doorn in het oog van omwonenden zijn zien ze er straks bijzonder en kleurrijk uit. Ik hoop, dat ook nutsvoorzieningen zien, wat er in Amstelveen mogelijk is als je gezamenlijk de handen ineen slaat. Hun elektriciteitshuisjes kunnen namelijk ook wel een opknapbeurt gebruiken'.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Aan de andere kant van het huisje wordt de roos steeds meer zichtbaar


Bert de Weerd, directeur van de Scholengemeenschap Panta Rhei: ' Wij willen, dat de leerlingen ook de verantwoordelijkheid nemen, zoals de school voor staat en dit project spreekt de leerlingen bijzonder aan. De leerlingen van de Media & Entertainment klas krijgen vaak een uitdagend project en dit is er een van'.

Dit anti-graffiti project is een onderdeel van de maatregelen die graffiti moeten voorkomen. Het College van Burgemeester en Wethouders van Amstelveen heeft voor 2013 en 2014 50.000 euro extra beschikbaar gesteld voor de bestrijding van graffiti.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

De artistieke leerlingen van Panta Rhei worden door Herbert Raat wethouder Handhaving geholpen tijdens de schilder-sessie


Intensieve schoonmaakrondes, het aanbrengen van graffiti-werende coating, het verbeteren van de opsporing van graffitispuiters, een subsidiemaatregel voor particulieren en diverse maatregelen om graffiti te voorkomen moeten bijdragen aan een schonere stad.

KPN zorgde ervoor, dat de kasten bij de start van het project ‘schoon’ zijn. Na de beschildering wordt een anti-graffiti-coating aangebracht. Na de huisjes aan de Rooseveltlaan en de Vlielandstraat volgen nog drie andere KPN-huisjes.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.