Bijgewerkt: 24 juli 2024

Leerlingen in actie tegen zwerfvuil

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
17-03-2010

Woensdagochtend 17 maart 2010 gaf wethouder Joss Tabak het startsein voor een grote zwerfvuil opruimingsactie. Ruim 120 leerlingen uit groep 7 en 8 maakten gedurende de ochtend de omgeving van de school schoon. 

In het hele jaar voeren meerdere scholen in Amstelveen een schoonmaakactie uit. Deze week zijn de leerlingen van de Roelof Venemaschool aan de beurt. Ze hebben zich goed voorbereid op de actie. De afgelopen week is de nodige kennis opgedaan uit de lesmap "zwerfvuil, mooi niet".

Zwerfvuil Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2010)

Wethouder Joss Tabak met de scholieren


Vanochtend brachten ze deze kennis in de praktijk. Peter Koopman van Stichting Cardanus begeleidde de actie, gaf nog een paar tips en wees op de veiligheid.   Na afloop volgde er als beloning een optreden van de Ronald MacDonald clown, "de opruimshow".

Joss Tabak, wethouder openbare ruimte:’Het hele jaar voert de gemeente diverse opschoonacties uit. Doel is Amstelveen zo schoon mogelijk te houden. Tijdens de landelijke week van Nederland Schoon proberen we zo veel mogelijk leerlingen bewust te maken van de zwerfvuil problematiek’.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.