Bijgewerkt: 18 mei 2024

Leerlingen van basisschool De Cirkel zijn de Milieuhelden van 2016

Nieuws -> Informatief

Bron: Gemeente Amstelveen
15-11-2016

De inzending van groep 7 van basisschool De Cirkel is op de eerste plaats geëindigd van de jaarlijkse Milieubende-wedstrijd in 2016. De plannen van deze klas zijn volgens de jury ‘helemaal van deze tijd en goed doordacht’. Zoals het idee om drones met een soort zuigsysteem in te zetten om zwerfafval op te sporen en op te ruimen. De leerlingen maakten ook een toneelstuk om kleuters zelf voor te lichten over het belang van een schone stad zonder zwerfafval. De eerste prijs is een ludieke actie en bestaat uit het maken van een flashmob samen met een professional. Wethouder Peter Bot (Natuur- en Milieueducatie) reikte de prijs vrijdag 11 november 2016 uit in de raadszaal van het raadhuis.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2016)

Leerlingen van basisschool De Cirkel zijn de Milieuhelden van 2016


Groep 7A van Brede School Rembrandt won de tweede prijs met hun plan om op vrijdag tijdens de markt het Stadshart afvalvrij te houden en tegelijkertijd bedankjes uit te delen aan mensen die op de fiets komen in plaats van met de auto. Zij bedachten ook om oude T-shirts op een creatieve manier her te gebruiken en niet meteen weg te gooien. De leerlingen wonnen de tweede prijs en gaan samen met Het Mobiele Naaiatelier oude kledingstukken pimpen met als thema zwerfafval.

De derde prijs gaat naar groep 8 van Kindercampus King voor hun innovatieve en creatieve ideeën, zoals een bijzondere CO2-filter op de uitlaat van een auto en een optocht, waarbij kinderen verkleed in kostuums gemaakt van afval op een leuke manier aandacht vragen voor het zwerfafvalprobleem. Deze klas krijgt als prijs vijf creatieve workshops over (zwerf)afval in de klas, waarin proefjes worden gedaan en dingen geknutseld. Hierbij hoort ook een opruimactie van de klas in de buurt van school.

Hoe word ik een Amstelveense milieuheld? Begin september van dit jaar bood NME Amstelland-Meerlanden tien groepen van zeven basisscholen in Amstelveen de voorstelling en workshop ‘Hoe word ik een milieuheld?’ aan van de Stichting Milieubende. De Milieubende zet leerlingen uit de groepen 7 en 8 aan tot nadenken over oplossingen voor de huidige milieu- en klimaatproblematiek. Links: www.amstelveen.nl www.nmedichtbij.nl www.milieubende.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.