Bijgewerkt: 15 juni 2024

Leesproject BoekStart voor ouders met jonge kinderen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
25-09-2012

Het college van B en W van Amstelveen vindt het belangrijk, dat ouders jonge kinderen stimuleren in hun taalontwikkeling. Het project BoekStart stimuleert lezen en boekjes kijken voor kinderen van 0-4 jaar. Als baby’s drie maanden oud zijn, kunnen ouders een gratis BoekStartkoffer ophalen bij de Bibliotheek Amstelveen. Het college wil ouders hier via een brief over informeren.

BoekStart video impressie

Om het project BoekStart te laten slagen in Amstelveen, werkt de gemeente samen met Bibliotheek Amstelland en het Consultatiebureau. Wethouder Jacqueline Koops (ChristenUnie) ondertekent namens het college een intentieverklaring voor een gezamenlijke BoekStart aanpak.

Naar verwachting bespreekt de Raadscommissie B en S op woensdag 17 oktober 2012 de intentieverklaring van de gemeente aan het project BoekStart. 

BoekStart

Het leesproject BoekStart is een leesbevorderingsprogramma voor ouders en baby’s. Het programma is ontwikkeld door Stichting Lezen & Schrijven en Sectorinstituut Openbare Bibliotheken (SIOB). BoekStart is een landelijke project, dat wordt gefinancierd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.Kijk voor meer informatie over het leesproject BoekStart op www.boekstart.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.