Bijgewerkt: 30 juni 2022

Lente in de heemparken van Amstelveen

Nieuws -> Natuur

Bron: Bibliotheek Amstelland
24-03-2017

Wie is er niet klaar voor de lente? De Heemparken in Amstelveen, het 'Rijksmuseum voor Planten', zijn drie sfeervolle parken die garant staan voor een authentieke natuurervaring. Nu in het voorjaar worden de Heemparken weer een indrukwekkende bloemenpracht! De natuur komt langzaam uit haar winterslaap, bolletjes en knolletjes komen weer op met allerlei subtiele kleurencombinaties. Het gonst er van het insectenleven en ieder vogeltje zingt weer zijn lied. Door de stijl, het ontwerp en het gebruik van uitsluitend inheemse planten hebben de parken faam gekregen tot ver buiten onze grenzen.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2015)

Walter Busse, voorman van de Heemparken in Amstelveen, tijdens zijn werkzaamheden in augustus 2015


Hoe is dit zo gekomen? Walter Busse, voorman heemgroen van de Gemeente Amstelveen gaat u op donderdag 6 april 2017 alles vertellen over de historie, de kunst van het dagelijks onderhoud én de toekomstvisie van de parken De Braak, het Dr. Koos Landwehrpark en het Dr. Jac. P. Thijssepark. Hiervoor gebruikt Walter zowel prachtige foto’s als ook oude afbeeldingen.

Het toegangskaartje is tevens goed voor gratis deelname aan de excursie in het Thijssepark zelf op zondag 9 april 2017, 11.00-13.00 uur. Kom en proef de lente. Lente in de Heemparken is op donderdag 6 april 2017 van 19.30 uur tot 21.30 uur in bibliotheek Amstelveen Stadsplein. De toegang gratis mits u van tevoren reserveert. Dit kan in de bibliotheek of via www.debibliotheekamstelland.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.