Bijgewerkt: 29 april 2024

Lezing 'Over muziek en politiek in Rusland' in Huis Elsrijk

Nieuws -> Informatief

Bron: Stadsdorp Elsrijk
12-10-2023

Op woensdag 1 november 2023 wordt de Elsrijklezing 'Over muziek en politiek in Rusland' door Ruslandkenner en schrijver Michel Krielaars gehouden in Huis Elsrijk. Zijn verhaal wordt afgewisseld met liederen uitgevoerd door mezzosopraan Henriëtte Schenk en pianiste Irina Antonova.

Lot van musici. Krielaars geeft antwoord op de vraag of het lot van musici onder Stalin te vergelijken is met het leven onder Poetin en zijn oorlog tegen Oekraïne. Hoe ging het met componisten en musici onder het dictatoriale bewind van Stalin? Onder zijn bewind floreerde het muziekleven maar ze moesten zich schikken naar de nieuwe artistieke doctrine van het sociaal realisme. Ook zal Krielaars ingaan op de actuele situatie van de oorlog van Rusland met Oekraïne.

Foto Amstelveen
(Foto Merlijn Doomernik - 2023)

Michel Krielaars journalist en schrijver en historicus, Chef Boeken van NRC-Handelsblad en was eerder correspondent in Moskou

Michel Krielaars. Krielaars (1961) is journalist en schrijver en historicus, Chef Boeken van NRC-Handelsblad en was eerder correspondent in Moskou. Hij is de auteur van vier boeken over Rusland, waaronder het boek ‘De klank van de heilstaat’. Op 1 november zal hij uitgebreid over componisten en musici uit dit boek vertellen. De verhalen worden afgewisseld met muziek.

Locatie en tijd. De Elsrijklezing wordt gehouden op woensdag 1 november 2023 van 20.00-22.00 uur in Huis Elsrijk, Graaf Aelbrechtlaan 138, 1181 SZ Amstelveen. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Een vrijwillige bijdrage na afloop wordt zeer op prijs gesteld.

Elsrijklezingen. Stadsdorp Elsrijk wil met de Elsrijklezingen de publieke discussie over maatschappelijke onderwerpen in Elsrijk verbreden. De volgende lezing is op 22 november met dr. Rémy Limpach over zijn boek ‘De brandende kampongs van generaal Spoor’ en over het onderzoekrapport ‘Over de grens’ over het geweld in de dekolonisatieoorlog 1945-1949. Aanmelden via: elsrijklezing@stadsdorpelsrijk.nl



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.