Bijgewerkt: 25 juni 2022

Lezing 'Installaties in de kunst' van kunstenares Stephanie Rhode

Nieuws -> Informatief

Bron: Stephanie Rhode
17-12-2013

Vrijdag 10 januari 2014 geeft beeldend kunstenares Stephanie Rhode een lezing over haar diverse kunstprojecten onder de naam 'Het thema 'huis' en installaties in de kunst' bij de Volksuniversiteit Amstelland.

Het thema huis loopt als een rode draad door het ruimtelijk werk van Stephanie Rhode. Haar werk bestaat uit grootschalige projecten in de vorm van installaties die zij op verschillende plekken in verschillende landen tentoonstelt. Vaak zijn ze eenmalig en van korte duur.Een van haar eerste installaties was het "Zandhuisproject- Stilstand & Beweging" en daarna volgden nog vele andere. Haar lezing gaat over hoe haar ideeën voor dat soort groot opgezette projecten ontstaan, wat de filosofie erachter is en hoe de installaties uiteindelijk worden uitgevoerd.

Aan de hand van foto's en film laat Rhode zien wat kan ontstaan tijdens het plannen en uitvoeren van een installatie. De lezing vindt plaats bij Volksuniversiteit Amstelland, Stadsplein 97 Amstelveen, en begint om 19.30 uur. Prijs: € 9,50 voor 1 lezing van 1,5 uur Meer informatie is te vinden op de website: www.vu-amstelland.nl www.stephanierhode.nl www.youtube.com/user/StephanieRhodeAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.