Bijgewerkt: 13 juli 2024

Lezing Peter d'Hamecourt bij Boekhandel Venstra

Nieuws -> Informatief

Bron: Boekhandel Venstra
29-10-2010

Donderdag 4 november 2010 bezoekt Ruslandkenner Peter d'Hamecourt Boekhandel Venstra. Om 19.30 uur geeft hij een korte lezing de geschiedenis van Rusland sinds Napoleon.  Aansluitend signeert hij zijn nieuwe boek ‘Toen Napoleon Maly verliet’.

Peter d'Hamecourt  Amstelveen
(Foto Wikipedia - 2010)

Peter d'Hamecourt


Peter d’Hamecourt woont al twintig jaar in Rusland en kent de Russische cultuur in al haar vormen. Hij was en is er correspondent voor vele media, waaronder de NOS, het Algemeen Dagblad, en VRT-radio en –televisie. Zijn boeken zijn verschenen bij uitgeverij Conserve.

Napoleon

‘Toen Napoleon Maly verliet’ is het verhaal  over de geschiedenis van Rusland sinds Napoleon. De huidige generatie worstelt met de historische erfenis. Het leven in de provincie is het echte Russische leven leren de grote schrijvers van dit land ons, maar het lot van de Russen  buiten de grote steden als Moskou en Sint Petersburg blijft te vaak onbesproken.

Peter d’Hamecourt beschrijft de nieuwe geschiedenis door de ogen van hen die de geschiedenis aan den lijve hebben ondervonden en nog ondervinden. Toen Napoleon Maly verliet kost € 19,95. Toegang tot de lezing is gratis, reserveren voor de avond is gewenst via info@venstra.nl Adres: Binnenhof 50 1181 ZJ AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.