Bijgewerkt: 19 april 2024

Lezing over 'Amsterdam in de toekomst' bij Volksuniversiteit Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Volksuniversiteit Amstelland
15-02-2016

Op zaterdag 20 februari 2016 geeft dhr. Oene van Dijk, docent architectuurgeschiedenis, de lezing 'Amsterdam, heden en toekomst: in, langs en over het IJ' bij Volksuniversiteit Amstelland. Na de stadsvernieuwing van de jaren 1980 en 90 herontdekt men eind 20ste eeuw het belang van de ligging aan het water. IJburg wordt in de Nederlandse traditie van ‘land maken uit water’ aangelegd als echo van het Plan Pampus van Vande Broek en Bakema, de Oostelijke Eilanden worden getransformeerd van industrie tot woongebieden en in Noord ontwerpt Rem Koolhaas zijn visie op de stedenbouw.



Ook in het hedendaagse Amsterdam is het IJ herontdekt, getuige de ontwikkeling van bebouwing aan de IJ-oevers, het Ooster en Westerdok, Overhoeks en het NDSM terrein. Met de iconische architectuur als het EYE en het Paleis van Justitie en met futuristische plannen, zoals een brug over het IJ en de Noord-Zuidlijn. Als Amsterdam blijft groeien, hoe gaat het er dan in de toekomst uitzien? De lezing start om 11.00 uur en de toegang is € 11,-. Kijk voor meer informatie en inschrijfmogelijkheden op de website, www.vu-amstelland.nl , of kom langs bij de balie op Stadsplein 97.

Oene Dijk studeerde Kunst en Architectuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en werkte voor verschillende architectenbureaus en instellingen als het voormalig NAI. Hij was en is als docent Architectuurgeschiedenis en theorie verbonden aan diverse Academies van Bouwkunst en de Gerrit Rietveld Academie. Daarnaast verzorgt hij voor verschillende instellingen lezingen en excursies op het gebied van architectuur, stedenbouw en kunst.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.