Bijgewerkt: 15 april 2024

Lezing over de Eerste Wereldoorlog bij de Volksuniversiteit Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Volksuniversiteit Amstelland
02-04-2015

Op zaterdag 11 april 2015 geeft Dhr. Hans Walrecht een lezing over de Eerste Wereldoorlog bij Volksuniversiteit Amstelland. Aan de hand van acht plaatsen langs het westelijk front (van West-Vlaanderen tot in de Vogezen) wordt de oorlog in beeld gebracht. Elke plek is een ‘Toen en Nu’ gebeurtenis die dient als kapstok voor diverse onderwerpen, zoals de loopgraven, het leven aan het front, gifgas, de inzet van de eerste tanks, trench-art, vervoer, luchtoorlog, het plaatsen van mijnen, de dug-outs, de uitrusting en het begin van de plastische chirurgie. Het geeft een caleidoscopische blik op de oorlog. De beperking tot acht plaatsen maakt de Grote Oorlog overzichtelijk.

Foto Amstelveen
(Foto Wikipedia - 2015)

Twee gegraveerde kanonhulzen, gemaakt in tijdens de loopgravenoorlog met de namen van twee Franse dorpen Tahure en Hurlus, twee dorpen in het departement Marne, vernietigd door de harde gevechten en die niet werden herbouwd


Hans Walrecht was leraar in het regulier en speciaal onderwijs. Hij geeft daarnaast populair wetenschappelijke presentaties, waarbij de menselijke kant ook zeker aan bod komt. De lezing start om 14.00 uur en kost  € 10,-. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk. Meer informatie staat op de website vu-amstelland.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.