Bijgewerkt: 19 april 2024

Lezing over familie- en erfrecht bij Volksuniversiteit Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Volksuniversiteit Amstelland
10-11-2014

Op donderdag 20 november 2014 geeft mr. Sylvia van Lenning, notaris, een lezing over familie- en erfrecht bij de Volksuniversiteit Amstelland. In deze lezing zal de basis van het familierecht en het erfrecht worden uitgelegd. Onder andere wordt ingegaan op onderwerpen als partnerschaps-/huwelijksvoorwaarden, samenlevingsovereenkomsten, adoptie, voogdij, schenkingen, testamenten en estate planning.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De ingang van de Volksuniversiteit Amstelland


In de moderne maatschappij komen alle mogelijke vormen van samenleven voor. Hoe is in de wet geregeld welke rechten en plichten men als partner, of mantelzorger heeft? Hoe komt men te weten, welke vorm het beste bij uw situatie past? Wat moet er geregeld worden voor de nog minderjarige kinderen? En zeker niet minder belangrijk: wat kan er gedaan worden om het tijdens het leven opgebouwde vermogen zo goed en voordelig mogelijk aan de dierbaren over te dragen? De lezing start om 19.30 uur en toegang is € 10,-. Kijk voor meer informatie en inschrijfmogelijkheden op de website, www.vu-amstelland.nl , of kom langs bij de balie op Stadsplein 97. Directe link naar cursuspagina: http://www.vu-amstelland.nl/cursusshow-crs.php?crs=2576 mr. Sylvia van Lenning heeft aan de VU te Amsterdam gestudeerd en is sinds 2004 notaris en estate planner in Amstelveen. Daarnaast is zij ook actief als NMI Mediator.

Estate planning?

Estate planning is het proces van het anticiperen op en het regelen van de verkoop van een landgoed, of gebouw tijdens het leven van een persoon. Estate planning probeert meestal om onzekerheden weg te nemen over de toediening van een legaal document en het maximaliseren van de waarde van de nalatenschap door het verlagen van belastingen en andere kosten.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.