Bijgewerkt: 18 mei 2024

Lezing over humor en vervalsingen in de kunst in Wester-Amstel

Nieuws -> Wester-Amstel

Bron: Wester-Amstel
31-10-2014

Zondag 9 november 2014 om 15.00 uur geeft kunsthistoricus Odette Breijinck een lezing over humor en vervalsingen in de kunst in buitenplaats Wester-Amstel. Er zijn mensen die denken, dat je kunst altijd met ernst moet benaderen en er gewichtig over moet discussiëren. Kunsthistoricus Odette Breijinck laat zien, dat er ook veel te (glim)lachen valt.

Foto Amstelveen
(Bron Wester-Amstel - 2014)

Een surrealistische schilderij van Max Ernst (1891-1976) uit 1926 met maagd Maria die billenkoek geeft haar jonge zoon de onhandelbare kindje Jezus. In de achtergrond in de raam volgen de getuigen dichter André Breton, dichter Paul Eluard en kunstschilder Max Ernst de actie van de gefrustreerde moeder


Kunst is emotie, denkt u maar aan de pindakaasvloer van Wim Schippers. Die maakte vooral boosheid los, maar ook vette grijnzen. En wie heeft er niet van Van Meegeren gehoord, die Vermeer vervalste? Hij verdiende er goed mee, tot hij door de mand viel. Het schijnt, dat Karel Appel zijn eigen vervalste schilderijen als echt erkende. Dus misschien mogen we dat ook onder humor scharen? Zondag 9 november 2014 15:00 uur buitenplaats Wester-Amstel Amsteldijk-Noord 55 1183 TE Amstelveen. Entree  € 8,50,  donateurs € 6, kinderen t/m 12 jaar gratis. Meer informatie: www.wester-amstel.nl. Reserveren: literair@wester-amstel.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.