Bijgewerkt: 2 december 2023

Lezing van Griet op de Beeck en taxatiedag oude boeken in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
15-08-2015

'Kom hier, dat ik u kus' - is de nieuwste roman van Griet op de Beeck. Zij debuteerde als romanschrijfster in 2013 met Vele hemels boven de zevende. Op woensdag 26 augustus 2015 komt zij in bibliotheek Amstelveen Stadsplein vertellen over haar, tot Boek van de Maand in DWDD verkozen, nieuwste roman.

Foto Amstelveen
(Foto Vera de Kok - 2015)

Griet op de Beeck (1973) is een Vlaamse auteur en columnist


Het verhaal gaat over Mona; als kind, als vierentwintigjarige en als vijfendertig jarige. Een verhaal over, waarom we worden wie we zijn, geschreven met humor, scherpte en veel schaamteloze eerlijkheid. Over ouders en kinderen, kapotte mensen en hoe zij ongewild anderen ook kapotmaken. Over waar verantwoordelijkheid eindigt en schuld begint. Over geheimen en eenzaamheid, ziekte en zwijgen en de gevaren van sterk zijn. Over vergeten en niet kunnen vergeten, jezelf durven redden en natuurlijk ook nog over de liefde. Omdat dat alles is wat we hebben – of toch bijna.

'Kom hier, dat ik u kus is als een film waar je samen uitkomt, je bent nog een poosje sprakeloos, je wilt de film vooral niet gaan verpesten door er allerlei meningen op los te laten, jij kijkt elkaar alleen maar even aan, je knijpt in elkaars hand. 'Goed hè?' zeg je´, aldus Herman Koch.

Griet op de Beeck komt op woensdag 26 augustus van 20.15 tot ongeveer 22.00 uur naar de bibliotheek aan het Stadsplein. Toegangsprijs bedraagt € 12,50 en voor pashouders € 10,-. In de voorverkoopkorting € 1,- korting. Kaarten zijn te koop in een van de Amstelland bibliotheken of op de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl


Foto Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2012)

Laat uw oude boeken taxeren


Taxatiedag oude boeken in Uithoorn

Heeft u oude boeken, bijbels, handschriften, ansichtkaarten of prenten in huis? En bent u altijd al nieuwsgierig geweest naar, wat deze materialen waard zouden zijn? Pak ze dan goed in en neem ze mee daar de bibliotheek. Op zaterdag 29 augustus 2015 is taxateur, antiquaar en veilinghouder Arie Molendijk samen met taxateur en bijbelverzamelaar Marc Claeys aanwezig om uw oude boeken et cetera te taxeren. De taxatie wordt zoveel mogelijk gedaan aan de hand van recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van de boeken is afhankelijk van de druk en de staat waarin het boek verkeert.

Met enige regelmaat komen er op dit soort dagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms doemen zelfs geheel onbekende boeken op. Arie Molendijk en Marc Claeys nemen voor iedereen, één voor één, de tijd om een duidelijke taxatie te geven van de meegebrachte materialen. Mochten er interessante werken tussen zitten dan kunt u deze direct verkopen; voor een eventuele restauratie kan een afspraak gemaakt worden. Heel zeldzame boeken kunnen in aanmerking komen voor een taxatierapport voor de verzekering. Zo’n rapport kan deze dag worden opgemaakt. Arie Molendijk heeft inmiddels bijna 1000 taxatiedagen op zijn naam staan. De toegangsprijs bedraagt 5 euro per persoon, ter plekke aan hem te voldoen. Zaterdag 29 augustus 2015 – bibliotheek Uithoorn - Inloop tussen 11.00 uur tot 15.00 uur. Deelname en wachttijden zijn afhankelijk van de opkomst.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.