Bijgewerkt: 2 december 2023

Lezing van Sebastien Valkenberg in Bibliotheek Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
18-04-2015

Of ongelijkheid erg is, of dat we die juist moeten koesteren is een van de vragen die centraal staan in de lezing van Sebastien Valkenberg (1978) op 29 april in de bibliotheek. Gelijkheid staat op dit moment, mede dankzij de Franse econoom Thomas Piketty, overal op de agenda. Zo ook in april, de maand van de filosofie met 'ongelijkheid' als thema.

Foto Amstelveen
(Foto Keke Keukelaar - 2015)

Sebastien Valkenberg


Politici grijpen het werk van Piketty aan om te pleiten voor verkleining van de verschillen tussen arm en rijk. Maar, waar hebben we het eigenlijk over als het gaat over ongelijkheid? Neemt die inderdaad toe, zoals wel beweerd wordt? Over deze en andere vragen kunt u vanavond uw mening geven. U bent van harte welkom om hier over mee te denken en mee te praten. Dat deden ook de deelnemers aan onze kinderworkshop filosofie onlangs. Met als resultaat onder meer de prachtige antwoorden op de vraag ‘zijn alle mensen gelijk’ : ‘We hebben allemaal een lichaam maar niet allemaal compleet’ en ‘ik zag een zwerver uit de prullenbak eten en mijn moeder haalt het bij de supermarkt’.

Sebastien Valkenberg grijpt in zijn columns, essays en lezingen terug op het denkwerk van grote filosofen. Zij bieden het beste weerwerk tegen slordig redeneren, modieuze denkbeelden en fact free filosofie. Sebastien Valkenberg zet veronderstelde zekerheden op losse schroeven en brengt het denken in beweging. Hij schrijft voor onder meer Trouw en Filosofie Magazine.

Woensdag 29 april - 20.15-22.00 uur – Stadsplein Amstelveen. Prijs € 10,- Pashouders € 7,50. In de voorverkoop geldt nog een korting van € 1,-. Kaarten voor de lezing zijn te koop in een van de Amstelland bibliotheken, of op de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.