Bijgewerkt: 28 september 2021

Lezing van geheugenprofessor Douwe Draaisma in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
22-10-2013

Waarom accepteer je in je droom bizarre situaties als volkomen vanzelfsprekend? Hoe ontstaan erotische dromen? Of lucide dromen? En: betekenen dromen iets? Sommige delen van ons brein moeten waken terwijl we slapen. Ze beginnen vreemde verhalen te spinnen.

Draaisma Amstelveen
(Foto Sake Elzinga - 2013)

Douwe Draaisma (Nijverdal, 1953) is een Nederlands psycholoog die gespecialiseerd is in de aard en mechanismen van het menselijk geheugen. Hij is bijzonder hoogleraar in de geschiedenis van de psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen


Je moet een examen over doen, waar je al lang geleden voor geslaagd bent. Je rent naar treinen die je niet haalt. Je ontmoet mensen die niet meer leven. Je staat opeens naakt tussen je collega’s. De meeste verhalen vervliegen bij het wakker worden. Wat blijft zijn de vragen.

Douwe Draaisma (1953) is hoogleraar geschiedenis van de psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2001 werd ‘geheugenprofessor’ Draaisma bij het grote publiek bekend met het boek Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt. ‘Dromen interesseerde me nooit, totdat een vriendin van mij vroeg of blinde mensen kunnen dromen.’ In samenwerking met boekhandel Venstra organiseert de bibliotheek op vrijdag 1 november 2013 in de bibliotheek Stadsplein Amstelveen een lezing, waarin Draaisma over zijn nieuwste boek Dromenwever komt vertellen.

Draaisma is auteur van succesvolle boeken als Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt (2001), Ontregelde geesten (2006) en Vergeetboek (2010). Zijn werk is bekroond met zowel literaire als wetenschappelijke onderscheidingen, en is in meer dan 20 talen vertaald en uitgegeven.

Tijd: vrijdag 1 november 2013, 20.15 – 22.00 uur. Locatie: Stadsplein 102 1181 ZM Amstelveen. Prijs € 12,50, pashouders € 10 en in de voorverkoop € 1 korting. Kaarten zijn te verkrijgen in alle Amstelland Bibliotheken en online via www.debibliotheekamstelland.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.