Bijgewerkt: 11 december 2023

Lezing van journaliste Annegreet van Bergen in Bibliotheek Uithoorn

Nieuws -> Uithoorn

Bron: Bibliotheek Amstelland
05-02-2015

In de lezing over de 'Gouden jaren' op 19 februari 2015 in bibliotheek Uithoorn verbindt journaliste Annegreet van Bergen (1954) economische en maatschappelijke ontwikkelingen met herkenbare anekdotes, scherpe observaties en schitterende foto’s. Haar boek 'Gouden jaren' vertelt het verhaal van de ongekende naoorlogse groei die ons leven op alle fronten heeft veranderd: de wekelijkse teil werd een dagelijkse douche, het papieren loonzakje een digitale bankrekening en de boterham met tevredenheid een broodje gezond. Vertrouwde beroepen verdwenen en nieuwe deden hun intrede. Ze laat zien, hoe compleet anders ons leven er een halve eeuw geleden uitzag: we zijn rijker geworden dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden.

Foto Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2015)

Schrijfster, journaliste Annegreet van Bergen


Het boek wordt veelal gepromoot als een feest van herkenning. Freelance publicist Pieter Hoexum brengt de volgende nuance aan; lezers worden overmand door gevoelens van nostalgie. Een feest om te lezen (en te bekijken!) is het zeker, maar dan omdat je na iedere bladzijde een zucht van opluchting slaakt: dat hebben we goddank allemaal achter de rug.

Annegreet van Bergen met Gouden jaren is op donderdag 19 februari 2015 in bibliotheek Uithoorn van 20.15 uur tot 22.00 uur. Prijs is 10 euro, voor bibliotheekleden € 7,50. In de voorverkoop gaat van deze prijzen nog een euro af. Kaarten voor de lezing zijn te koop in een van de Amstelland bibliotheken, of op de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl Adres: Bibliotheek Uithoorn Alfons Arienslaan 1 1422BP UithoornAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.