Bijgewerkt: 11 december 2023

Lezing van schrijfster Laura Maaskant bij Café Doodgewoon

Nieuws -> Informatief

Bron: Netwerk palliatieve zorg.nl
18-05-2015

Lezing debuterend schrijfster Laura Maaskant bij Café Doodgewoon 1 juni 2015 in bibliotheek Amstelveen. De twintigjarige Laura Maaskant debuteerde vorig jaar als schrijfster met haar boek ‘LEEF’. Ze vertelt in het boek openhartig over hoe het is om te weten, dat ze nooit meer beter zal worden, nadat geconstateerd is dat de kanker, die haar als vijftienjarige trof, ongeneeslijk terug is. Voor het Netwerk Palliatieve Zorg in deze regio reden genoeg om haar te vragen om op maandagavond 1 juni in bibliotheek Amstelveen, een lezing te verzorgen voor Café Doodgewoon.  Een avond voor iedereen die wil weten hoe om te gaan met een ongeneeslijke ziekte en zorg in de laatste levensfase.

Laura Maaskant

Laura is in 2009 behandeld aan een tumor bij haar ribben, waarna in 2013 uitzaaiingen in haar longen zijn ontdekt. Helaas weet ze vanaf dat moment, dat ze ongeneeslijk ziek is. Voor Laura staat echter LEVEN met hoofdletters centraal. ‘Juíst mijn korte leven maakt, dat ik alles uit het leven haal. In deze tijd waarin het Leven in mijn leven centraal staat, wil ik daar graag over schrijven’, zegt Laura op haar website www.lauramaaskant.nl. Haar debuutroman ‘LEEF’ is vorig jaar met heel veel positieve reacties en media-aandacht ontvangen.

Foto Amstelveen
(Bron Palliatieve Zorg - 2015)

De uitnodiging naar de lezing van Laura Maaskant


Café Doodgewoon

In Café Doodgewoon wordt alles wat met ongeneeslijk ziek zijn en doodgaan te maken heeft besproken. Het wordt georganiseerd door het Netwerk Palliatieve Zorg. In het Netwerk zijn zowel professionele- als vrijwilligersorganisaties vertegenwoordigd die zorg geven aan mensen die ernstig ziek zijn en weten dat zij gaan sterven.

Naast het indrukwekkende verhaal van Laura Maaskant is er ruimte om in gesprek te gaan over dit onderwerp, onder andere met Laura. Sasja Martel, directeur van het Joods Hospice Immanuel is gespreksleider van deze avond. Uiteraard is er ook informatiemateriaal beschikbaar en signeert Laura haar boeken.

Locatie

Café Doodgewoon vindt plaats op maandag 1 juni in Bibliotheek Amstelveen, het Podium op de eerste etage, Stadsplein 102, 1181 ZM Amstelveen.

aanvang: 19.15 uur, vanaf 19.00 uur staan thee en koffie klaar. Het café eindigt om 21.30 uur toegang: gratis

Aanmelden

Aanmelden voor café Doodgewoon is niet verplicht, maar in verband met de organisatie vinden we het fijn ongeveer te weten hoeveel mensen er komen. Wilt u graag bij deze avond zijn, dan kunt u ons dat eenvoudig laten weten. Kijk op www.netwerkpalliatievezorg.nl/amstellandenmeerlanden . Klik op het kopje ‘Patiënten en naasten’ en dan ziet u de button ‘aanmelden Café Doodgewoon’. Heeft u geen computer, dan kunt u tijdens kantooruren bellen naar 023 – 532 2151.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.