Bijgewerkt: 3 juli 2022

Lezing van socioloog Mark van Ostaijen in Bibliotheek Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelveen
02-04-2019

Mensen laten zich enorm door elkaar beïnvloeden. Maar hoe werkt dit dan precies? Socioloog Mark van Ostaijen bespreekt bekende fenomenen als carnaval vieringen, babyshowers en Bitcoins tijdens zijn lezing op 10 april 2019 om 20:15 uur in Bibliotheek Amstelveen Stadsplein. Menselijk gedrag wordt in veel onderzoeken verklaard vanuit de neuropsychologie. Volgens Mark zijn we meer dan een verzameling individuele breinen. Tijdens zijn lezing verklaart hij de redenen voor onze soms bizarre gedragingen vanuit de sociologie. Waar komt de obsessieve liefde voor voetbal vandaan en waarom laten we ons meeslepen door tradities die we al lang niet meer zelf zouden bedenken?

Foto Amstelveen
(Foto Robin Utrecht - 2018)

Socioloog Mark van Ostaijen


Mark is bestuurssocioloog en publiceert in onder andere de Volkskrant en het NRC. Daarnaast schreef hij het boek ‘Wij zijn ons’ waarin hij een hernieuwde kijk geeft op sociaal gedrag met behulp van grote denkers als Max Weber, Jane Jacobs en Johan Huizinga. De lezing is leuk voor iedereen die zich weleens verbaasd over hoe groepen mensen zich bewegen. Daarbij houdt Mark je ook af en toe een spiegel voor. Veel van je eigen gedragingen, waar je denkt grip op te hebben, worden namelijk ook door externe factoren aangestuurd.

Lezing: Mark van Ostaijen in bibliotheek Amstelveen Stadsplein. Woensdag 10 april 2019, van 20:15 tot 22:00 uur. Toegang leden € 6 en niet-leden € 12. Kaartverkoop via www.debibliotheekamstelland.nl of in een van de Amstelland bibliotheken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.