Bijgewerkt: 27 juni 2022

Lezingen de in Kruiskerk en Samen aan tafel in de Paaskerk

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
07-05-2016

Op vrijdag 13 mei 2016 om 20.00 uur is Café Montpensier weer geopend. Anton Wessels spreekt naar aanleiding van zijn laatste boek ’t Is een vreemdeling zeker. Hij gaat op zoek naar overeenkomsten in jodendom, christendom en islam. Vaak wordt door aanhangers van de drie religies vreemd en soms zelfs vijandig naar elkaar gekeken. Maar als men elkaars taal werkelijk leert verstaan, komt er oog voor wat verbindt. Het programma start om 20.00 uur in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30a. Het maakt deel uit van het project Goede buren in Elsrijk, een samenwerking tussen Stadsdorp Elsrijk, de Kruiskerk en verzorgingshuis Nieuw Vredeveld. De toegang is gratis en vanaf 19.30 uur is er koffie en thee. Na afloop is er ruimte voor ontmoeting en gesprek. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl

Foto Amstelveen
Prof.dr. Anton Wessels was van 1978 tot 2002 hoogleraar Godsdienstwetenschap aan de Theologische Faculteit van de Vrije Universiteit van Amsterdam. Hij werkte voor die tijd jarenlang in Egypte en Libanon. Hij publiceerde over de verhouding tussen islam en christendom en de verhouding tussen evangelie en cultuur. Anton Wessels schreef eerder Thora, Evangelie en Koran, dat vertaald werd in het Engels en het Arabisch.


De meesterwerken van het Rijks - lezing in Kruiskerk Amstelveen

Foto Amstelveen
(Bron Rijksmuseum - 2016)

Een vrolijke vioolspeler die een berkenmeier (drinkbeker) vasthoudt, geschilderd door Gerard van Honthorst, 1623


Op woensdag 18 mei 2016 van 19.30 tot 21.30 uur licht kunsthistorica dr. Anique de Kruijf enkele meesterwerken van het Rijksmuseum toe in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30a.

De Kruijf, docent, onderzoeker en conservator bij het Museum Catharijneconvent in Utrecht, laat op nieuwsgierig makende wijze verschillende kunstwerken zien. U  bezoekt na deze avond met andere ogen het Rijksmuseum.  Deze avond maakt deel uit van het project Goede buren in Elsrijk, een samenwerking tussen Stadsdorp Elsrijk, de Kruiskerk en verzorgingshuis Nieuw Vredeveld. Kosten voor deelname € 5,-, inclusief koffie/thee en een drankje na afloop. Voor deelname kunt u zichzelf aanmelden bij Ria Keijzer, 06 - 50 22 82 50, keijzer@kruiskerk-amstelveen.nl.  Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl


Samen aan tafel in de Paaskerk Amstelveen

Aanschuiven aan de buurttafel van donderdag 19 mei 2016? Dat kan, want de Paaskerk wil een gastvrije kerk zijn, waar iedereen zich welkom voelt. Schuif aan bij de buurttafel met iedere maand een versbereide maaltijd, een glas fris, of wijn èn een goed gesprek. Voel je vrij, schuif aan en neem je buren, of je vrienden mee. Inloop vanaf 17.45 uur, maaltijd begint rond 18.00 uur. Kosten € 7 voor een maaltijd met een toetje en iets te drinken. In verband met de inkoop graag opgeven tot uiterlijk maandagavond 16 mei 2016 bij Jacqueline Meij 06-48 75 00 78, samenaantafel@paaskerk-amstelveen.nl Kijk voor meer informatie op www.paaskerk-amstelveen.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.