Bijgewerkt: 29 februari 2024

Lichtkunstwerk in het ateliergebouw van Ateliers 2005

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
19-12-2022

Sinds donderdagavond 15 december 2022 is in het raamwerk van het ateliergebouw Ateliers 2005 aan de Van Weerden Poelmanlaan 4 elke avond van 17.00 tot 22.00 uur het lichtkunstwerk 'Flowers of people' te zien. 

Herbert Raat (VVD) wethouder Cultuur mocht de opening verrichten in het bijzijn van onder andere het lichtkunstenaarsduo Beeldjutters, bestaande uit Julian van Buul en Vincent Vriens, initiatiefnemers van Stip. Refkele Steemers en Paul Klimecki, Rein Schurink van de Adviescommissie Beeldende Kunst (ABK), vertegenwoordigers van het Cobra Museum en Hans Jansen van SAKB KunstLokaal.

Foto Amstelveen
(Foto Igor Roelofsen/Gemeente Amstelveen - 2022)

Herbert Raat (VVD) wethouder Cultuur met fotografe Refkele Steemers en kunstenaar Paul Klimecki van kunst en cultuur STIP en het lichtkunstenaarsduo Beeldjutters, Julian van Buul en Vincent Vriens en medewerkers van het Cobra Museum, Gemeente Amstelveen, SAKB, AKB en VAK

Lichtpunt. Het maken van dit soort lichtkunstprojecten is 2 jaar geleden ontstaan tijdens coronapandemie. Op deze manier wilden de kunstenaars iets doen voor de buurtbewoners en een lichtpunt brengen in donkere dagen. 'Als gemeente stimuleren we het gebruik van de stad als podium. Het is een prachtig lichtkunstwerk dat het gemeentelijke monument een bijzondere aanblik geeft' - zegt wethouder Raat.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.