Bijgewerkt: 28 juni 2022

Lidl is nieuwe leverancier voor het EU-Schoolfruitprogramma

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijksoverheid
08-12-2014

Vanaf 5 januari 2015 zullen bijna 100.000 kinderen weer gratis schoolfruit krijgen. Dit is mogelijk dankzij de erkenning van supermarktketen Lidl als nieuwe leverancier voor het EU-Schoolfruitprogramma. Op 500 scholen kunnen kinderen hierdoor tot 5 juni weer vers en gevarieerd fruit eten. Dat schrijft staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

De vrucht van de appelboom, de appel. (Malus domestica) Het is een loofboom in de roos familie en het wordt wereldwijd gekweekt als een fruitboom en is de meest geteelde soorten in het geslacht Malus


Staatssecretaris Dijksma: "Ik ben blij, dat Lidl een groot deel van de stilgevallen levering van gratis schoolfruit overneemt. Zo kunnen veel kinderen blijven genieten van lekker vers fruit op school." Eind oktober trokken de voormalige leveranciers van het schoolfruit zich op het allerlaatste moment terug, waardoor het programma stil kwam te liggen. Supermarktketen Lidl meldde zich daarop bij het ministerie van Economische Zaken. In korte tijd kwam een nieuwe samenwerking tot stand. Hierdoor kan de levering van kwalitatief goed fruit snel worden hervat op een flink deel van de scholen die zich ingeschreven hebben.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.