Bijgewerkt: 2 december 2023

Lieke Fijen is overleden

Nieuws -> Informatief

Bron: Cobra Museum
27-01-2016

Lieke Fijen (1955– 2016)

Amstelveen is een bijzondere Amstelvener kwijtgeraakt; Lieke Fijen. Zij kwam afgelopen week op 18 januari 2016 te overlijden aan de gevolgen van de ziekte kanker. Lieke Fijen werkte sinds 1988 voor de gemeenschap in Amstelveen. Eerst op het raadhuis, 7 jaar lang, van 1988 tot 1995 onder meer als beleidsmedewerker bij de afdeling Cultuur. Zij werd in die functie speciaal belast met het organiseren van verschillende activiteiten, zoals het opzetten van de Amstelveense atelierroute, de communicatie rondom de tentoonstellingen in het gemeentelijk Museum Aemstelle en de culturele vorming voor de schooljeugd.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Vlnr.: Els Ottenhof Zakelijk directeur en Lieke Fijen (1955) Public Relations en Educatie van het Cobra Museum tijdens de introductie van het Time Out Magazine op 1 oktober 2009


Na het besluit van de gemeente Amstelveen om het Cobra Museum te initiëren heeft Lieke Fijen zich enorm ingespannen om contacten te leggen met de toen nog levende Cobrakunstenaars. Zij was een spil in de totstandkoming van het Cobra Museum voor Moderne Kunst. Als enthousiaste aanjager was ze betrokken bij de plannen die op het raadhuis ontstonden.

Later stond ze met haar voeten in de modder van de bouwput. Zij werd als eerste personeelslid van het Cobra Museum samen met John Vrieze, de directeur benoemd. Tot aan haar overlijden was ze vervolgens in dienst van het museum. Jarenlang vervulde ze daar de dubbelfunctie van hoofd Communicatie en hoofd Educatie.

Foto Amstelveen
(Bron Cobra Museum - 2016)

De rouwadvertentie van Lieke Fijen (1955-2016)


De laatste jaren ontwikkelde Lieke Fijen een nieuwe educatieve visie en het activiteitenprogramma. Onder haar hoedde wisten duizenden kinderen uit Amstelveen de weg naar het museum te vinden. Met het overlijden van Lieke Fijen raakt het Cobra Museum een directe lijn met haar oorsprong kwijt en de gemeente Amstelveen een Amstelvener die zich een leven lang inzette voor de culturele ontwikkeling van de Amstelveners. Lieke Fijen zal worden gemist.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.