Bijgewerkt: 8 december 2022

Lieuwe is de nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen/Amstelveenweb
12-06-2019

Lieuwe wordt de nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen. Op woensdag 10 juli 2019 wordt hij aan het begin van de raadsvergadering geïnstalleerd door burgemeester Tjapko Poppens. Tijdens een spannende selectiemiddag op 12 juni 2019 streden zes kandidaten om de functie van kinderburgmeester. Een jury met daarin burgemeester Tjapko Poppens, wethouder Jeugd Frank Berkhout (D66), raadsleden Bas Zwart (VVD) en Ilika Polderman (Groen Links) beoordeelden de kandidaten op hun ‘burgemeester vaardigheden’. Zo moesten de kandidaten op de foto, een lintje doorknippen, een camera interview houden en een 1-minuut toespraakje houden.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

De jury vlnr.: burgemeester Tjapko Poppens, wethouder Frank Berkhout,
raadsleden Bas Zwart (VVD-Amstelveen) en Ilika Polderman (Groen Links) in de raadzaal


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

De kandidaten en hun familieleden wachten met spanning op de uitslag


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Wethouder Berkhout maakt de nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen bekend: Lieuwe


Na uitvoerig juryberaad maakte wethouder Berkhout samen met burgemeester Tjapko Poppens bekend dat Lieuwe de nieuwe kinderburgemeester wordt. Hij vertelde daarbij dat hij trots is op alle kandidaten en dat hij uitkijkt naar de samenwerking met de kinderburgemeester. Ook vroeg hij of Lieuwe hem de stad kon laten zien, aangezien de burgemeester net nieuw is en Lieuwe al langer in Amstelveen woont.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Tjapko Poppens burgemeester van Amstelveen feliciteert Lieuwe met zijn nieuwe 'ambt'!


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Lieuwe is heel blij met de uitslag. Op 10 juli 2019 wordt hij aan het begin van de raadsvergadering geïnstalleerd als kinderburgemeester van Amstelveen door burgemeester Poppens


Lieuwe is het hele schooljaar 2019-2020 kinderburgemeester. De kinderburgemeester gaat met de burgemeester mee naar evenementen en houdt daar soms een korte toespraak. Denk bijvoorbeeld aan de intocht van Sinterklaas, de Vierdaagse en de herdenkingen op 4 en 5 mei.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.