Bijgewerkt: 16 mei 2021

Lionsclub 'De Amstel' steunt Voedselbank Amstelveen

Nieuws -> Sociaal

Bron: Amstelveens Weekblad
19-08-2011

Lionsclub Amstelveen 'De Amstel' heeft de plaatselijke Voedselbank als nieuw te ondersteunen project gekozen. In dat kader organiseert de club onder meer de Dolle Amstelfun Spullenmarkt, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de Voedselbank Amstelveen.

De Spullenmarkt wordt op zaterdag 1 oktober 2011 gehouden. De Lionsclub haakt daarmee in op de Drie Dwaze Dagen die de Bijenkorf in die periode houdt. De Spullenmarkt vindt plaats bij de 'buren' in het Congresgebouw. Het streven is om op de Spullenmarkt vele honderden nieuwe, bijna nieuwe en andere waardevolle koopjes aan te bieden.

Voor deze markt is de Lionsclub op zoek naar gebruikte en nieuwe spullen. Het gaat om goederen die ten minste 20 euro kunnen opbrengen. 'Liever klein en waardevol, dan een onhanteerbaar meubel of een loodzware onverkoopbare tv.

Voedselbank Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Grea Twint in gesprek met de burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Amstelveen op 2 januari 2011 over een eventuele samenwerking met de Voedselbank Amsterdam


Ja, we hebben pretenties, maar het is voor het goede doel: steun aan de Voedselbank Amstelveen voor onder meer een opslag- en uitdeelruimte,' aldus de Lionsclub. De Voedselbank werd in december 2009 opgericht door Grea Twint. Zij was betrokken bij de Voedselbank in Amsterdam Zuid. Daar kwamen echter zoveel Amstelveners voedselpakketten ophalen, dat zij ook een uitdeelpunt in Amstelveen opzette.

Er zijn nu 25 gezinnen bekend, veelal alleenstaande moeders met kinderen, die voldoen aan de criteria voor hulp van de Voedselbank. Vermoed wordt echter, dat dit slechts het topje van de ijsberg is. De Voedselbank is dringend opzoek naar een eigen opslag/uitgifte ruimte.

Voor de huur en inrichting is geld nodig. De Lionsclub wil de Voedselbank daarbij helpen. Voor meer informatie en het aanbieden van goederen voor de spullenmarkt: Adres: Dolle Amstelfun Spullenmarkt Congrescentrum Amstelveen, ingang tussen de Bijenkorf en het Cobra Museum Tijd: zaterdag 1 oktober 2011. Verkoop van 10.00 tot 17.00 uurAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.