Bijgewerkt: 3 juli 2022

Liquidatie Cor van Hout 30.000 euro tipgeld

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
29-09-2008

Komende dagen wordt, op last van een officier van justitie van het parket Amsterdam, opsporingsberichtgeving toegepast in de liquidatiezaak van Cor van Hout. Hij werd vrijdag 24 januari in 2003 doodgeschoten toen hij een Chinees restaurant aan de Dorpsstraat in Amstelveen verliet.

Van Hout werd door de passagier vanaf een motor doodgeschoten. Bij deze schietpartij werd Robert ter Haak, een kennis van Van Hout, ook dodelijk getroffen. Het rechercheteam heeft nieuwe aanwijzingen in deze zaak. Deze zijn te zien in Opsporing Verzocht en Ter Plaatse van RTV Noord-Holland.

Morgenavond op 30 september 2008 is deze zaak in Opsporing Verzocht te zien. Op woensdag wordt deze uitzending herhaald. Woensdagavond wordt er in Ter Plaatse van RTV Noord-Holland aandacht aan besteed en donderdag wordt deze uitzending de hele dag herhaald.

Het rechercheteam van de dienst Regionale Recherche, afdeling Zware Criminaliteit is nog druk bezig met het onderzoek. Zij zijn op zoek naar extra informatie en getuigen in deze zaak. Het team is te bereiken via 020-5594200. De C.I.E. (Criminele Inlichtingen Eenheid) is te bereiken via 020-5592007.

De hoofdofficier van justitie in Amsterdam heeft een beloning van 30.000 euro uitgeloofd voor die tip die leidt tot de oplossing van deze liquidatie. De beloning kan nog veel hoger uitvallen als de doorgegeven informatie ook nog nieuw licht werpt op andere liquidaties, zoals die van Tonny van Maurik uit 1993 en die van Arnold Pels in 2002.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.