Bijgewerkt: 9 februari 2023

Literair Café met Jan Brokken

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelveen
08-11-2022

Zaterdag 19 november 2022 vertelt auteur Jan Brokken over zijn nieuwe boek 'De Kampschilders' in Bibliotheek Amstelveen Stadsplein tijdens het Literair Café 102.

De auteur van de avond. Jan Brokken (1949) is een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het genre literaire non-fictie in de Nederlandse literatuur. Brokken creëerde min of meer een eigen genre, waarin hij non-fictie, fictie en biografie met elkaar mengt. Zijn schrijfstijl wordt geprezen om de sobere beschrijvingen, bondige dialogen, kernachtige typeringen, humor en zelfspot.

'Een goddelijk verteller,' - de Volkskrant

Foto Amstelveen
(Bron Jan Brokken - 2022)

Jan Brokken (1949) is een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het genre literaire non-fictie in de Nederlandse literatuur

Het boek ‘De Kampschilders’. De kunsten bloeiden in het midden van de jaren dertig op Bali. Vanuit de hele wereld trokken kunstenaars naar het eiland en raakten geïnspireerd en betoverd door de Balinese cultuur. Onder hen ook de schilders Rudolf Bonnet en Willem en Maria Hofker. Maar aan die wereld kwam een eind toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Op ingenieuze en ongeëvenaarde wijze verweeft Brokken hun verhalen. Hij wekt het rijke culturele leven op Bali tot leven, maakt de voortdurende angst in het kamp indringend invoelbaar, en laat zien hoe kunst in onmenselijke omstandigheden een redding kan zijn

Literair Café 102. Elke maand een exclusieve mogelijkheid om in gesprek te gaan met een bekend auteur, dat is Literair Café 102! Stel al je brandende vragen, deel je ervaringen, of misschien wil je wel een literaire discussie starten met jouw favoriete schrijver? Het is allemaal mogelijk op deze bijzondere avond. Samen met boekhandel Libris Venstra ontvangen we inspirerende auteurs die staan te popelen om met jou in gesprek te gaan over hun nieuwste werk.

Literair Café 102: Jan Brokken – De kampschilders Datum: zaterdag 19 november 2022, 11.00-12.30 Locatie: Bibliotheek Amstelveen Stadsplein 102, 1181 ZM Amstelveen. Prijs: leden: € 5, niet-leden: € 7,50. Kaarten zijn online te koop op de website van de Bibliotheek.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.