Bijgewerkt: 19 april 2024

Liturgische cantate 'Licht, raak ons aan' in Paaskerk Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
24-02-2016

Op zondag 6 maart 2016 om 15.00 uur klinkt een bijzondere cantate in de Paaskerk Amstelveen, Augustinuspark 1. 'Licht, raak ons aan' is de eerste van een serie van vier nieuwe liturgische projecten onder de naam ‘Bach Inside’ die dan in première gaat. Voor de teksten en muziek liet een aantal kerkleden onder leiding van Gert Jan Slump zich inspireren door een cantate van Bach. Aan de basis ligt Bach’s cantate BWV 79 ‘Gott der Herr ist Sonn und Schild’. Nico Ph. Hovius schreef de muziek. Christelijk Koor Alegría voert de cantate uit, voor deze gelegenheid uitgebreid met een aantal gastzangers. Liturg is ds. Marianne Bogaard. Toegang is gratis, iedereen is welkom. Kijk voor meer informatie op www.paaskerk-amstelveen.nl



Het eerste deel van de vier liturgische projecten heeft als titel meegekregen: ‘Licht raak ons aan’. Het thema van de cantate heeft een eigentijdse uitwerking gekregen. Het licht laat zich in deze versie niet onmiddellijk zien maar contrasteert met de verwarring en duisternis van onze tijd. Na deze roep uit de diepten van ons bestaan breekt de cantate open met een hoopvol en contrasterend deel. Een vierde deel beschrijft hoe de kwetsbare mens zomaar geraakt kan worden. Soms is daar een kinderlijke onbevangenheid voor nodig. Dat deel vloeit voort in een deel dat als een lied staat in onze tijd en rakend aan een beeld dat op ons netvlies gegrift is. Het is een lied van mensen op drift en op zoek naar veiligheid, vrijheid en gerechtigheid en bescherming tegen geweld.

De cantate eindigt met twee delen, waarin vertrouwen wordt uitgesproken, dat ons leven toch altijd de weerschijn is van dat grote licht. In dat licht mogen wij opstaan voor de vrijheid van mensen.  ‘Het licht schijnt in de duisternis en de duisternis heeft het niet in haar macht gekregen’ (Joh. 1: 5).



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.