Bijgewerkt: 1 april 2023

Liveshow van KIZZME bij poppodium P60 in Amstelveen

Nieuws -> P60

Bron: P60
22-06-2022

Voor de productie van deze show en het lanceren van hun nieuwe muziek heeft KIZZME de Urban Projecten subsidie ontvangen van het Fonds Podiumkunsten. Zo hebben zij de KIZZME ‘Lou-vre Sessions’ kunnen produceren om hun nieuwe producties te promoten. Binnenkort releasen zij de live performance video’s van de songs Solve It, I Don’t Wanna en een ode aan de legendarische Kaapverdiaanse artiest Jorge Neto die in 2020 is overleden.

KIZZME: Afro Caribbean Music. KIZZME is in 2017 opgericht door de Curaçaose bassist, zanger en producer Riëndy Holder, beter bekend als Mr. Ray Bass (link naar socials @MrRayBass). Zijn visie was om een nieuwe urban live sound te ontwikkelen door te werken met muzikanten die komen uit verschillende landen uit de diaspora waaronder de Antillen, Suriname, Kaapverdië en Haïti. De eerste leden die achter dit idee stonden waren AJ Grand en Orville “OMD” Mac Donald en samen vormden zij een kernteam die zich bezig houdt met de dagelijkse management van de groep. Een paar bekende namen binnen de groep zijn o.a. Marise Barbosa die momenteel op tour is met de Roots Riders, Nilson Silva, Jefferson Da Veiga (zoon van Beto Dias), Natalia Santos en percussionist Kevin Leito die bij Ir-Sais, Stanley Clementina en JayH speelt.De visie achter KIZZME is om liefhebbers van Afro Caribische cultuur een high quality live muziek ervaring te bieden door middel van hun producties en liveshows. Ook willen zij unity en culturele diversiteit stimuleren door al hun culturele achtergronden samen te smelten tot een sound dat voor iedereen toegankelijk is. Na optredens te hebben gehad op het Kwaku Summer Festival, Latin Dance Night Groningen, Beijo (Paradiso) en Dias Latinos is KIZZME klaar om hun live sound aan het grote publiek te presenteren.

UTRECHT - De Covid-19 crisis lijkt inmiddels achter de rug en het begint allemaal beetje bij beetje weer te lopen in de cultuursector . Ook voor de Afro Caribische artiestencollectief KIZZME die onlangs hun derde single ‘Only With You’ heeft uitgebracht samen met super getalenteerde zanger Qshans. ‘Only With You’ klinkt als een sensuele mix van zouk, konpa en ritmo kombina met een internationale saus er overheen gegoten. De song is geschreven door QShans, Mr. Ray Bass en AJ Grand, die ook de componist is van het nummer.

Only With You. Het nummer is bij AJ Grand ontstaan tijdens de corona crisis. Hij voelde bij het maken van de demo dat de song moest gaan over het goed te maken met je geliefde voordat het te laat is. De ruwe demo stuurde AJ door naar Ray Bass die de ruwe melodie daarop bedacht heeft. AJ contacteerde vervolgens Qshans en eenmaal beluisterd voelde QShans de song gelijk. Hij reed direct naar de studio om de song binnen een half uur af te maken. QShans, bekend als frontman van de band Cache Deluxe, noemt de samenwerking met KIZZME een verademing en een frisse sound binnen de Nederlands Caribische muziek scene.

QShans is na zijn tijd bij Cache Deluxe hard gaan werken aan zijn solocarrière en heeft inmiddels verschillende singles uitgebracht waaronder Basila Riba Mi samen met Kevv, No Tratami Asina met Stanley Clementina en ‘Mas Mi Drai’ samen met Ivanhoe WIllems. De song ‘Only With You’ is zo goed ontvangen dat het binnen een paar dagen al 40K views genereerde op YouTube. De track is zelfs in Ghana opgepikt door TikTok influencer @kaos_conny (link naar @kaos_conny TikTok pagina ) die de Papiamentu lyrics ging vertalen naar Engels voor haar volgers.

MEEDANSEN BIJ DE LIVESHOW op 8 juli 2022 De kaarten kosten € 11,50 en zijn beschikbaar via de website van P60: www.p60.nl/KIZZME  Of via de TicketMaster link. Ook is er een speciale combi ticket voor danspartners voor € 9,- per 2 kaarten.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.