Bijgewerkt: 30 juni 2022

Livingstonegroep Amstelveen bestaat 70 jaar

Nieuws -> Informatief

Bron: Livingstonegroep Amstelveen
03-07-2009

De scouting Livingstonegroep viert dit jaar haar zeventigjarig bestaan. Op zaterdag 5 september 2009 wordt een reünie georganiseerd voor alle oud-leden van de Amstelveense zeeverkennersgroep.

Livingstone Amstelveen
(Livingstonegroep Amstelveen - 2009)

Het logo van de Livingstonegroep Amstelveen


In 1939 is de Livingstonegroep begonnen als landverkennersgroep in Amstelveen. In de jaren na de oorlog is de groep stapsgewijs in een zeeverkennersgroep verandert. Er werden een aantal boten aangekocht en vanaf 1947 werd er op de Nieuwe Meer gezeild.

Livingstonegroep  Amstelveen
(Livingstonegroep Amstelveen - 2009)

Een 50 jaar oude groepsfoto van de Livingstonegroep Amstelveen uit 1959


Een van de eerste boten die aangeschaft werden is de lelieschouw Fram, een oud-Hollands type zeilboot, die nog steeds in bezit is van de Livingstonegroep. Veel Amstelveners hebben in dit schip voor het eerst leren zeilen en bewaren hier goede herinneringen aan.

Livingstonegroep  Amstelveen
(Livingstonegroep Amstelveen - 2009)

Lelieschouw Fram in 2009


Na zeventig jaar en vele verhalen, goede herinneringen en avontuur is de Livingstonegroep nog steeds zeer actief. Er worden kampen georganiseerd, deelgenomen aan zeilwedstrijden en er is elke week opkomst. De groep bestaat uit kinderen vanaf 6 jaar en een grote groep jongeren die het allemaal organiseren.

Meer informatie is te vinden op www.livingstonegroep.nl . Ook kunnen oud-leden zich hier aanmelden voor de reünie. Contact opnemen met de groep kunt u via info@livingstonegroep.nl .

Scouting?

Scouting, ook bekend als de Scout Movement, is een wereldwijde beweging van jongeren met het doel van de ondersteuning van jonge mensen in hun fysieke, mentale en spirituele ontwikkeling, zodat ze een constructieve rol in de samenleving kunnen spelen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.